fbpx

FRISS HÍREK

A legnagyobb rezsitámogatást Debrecen kapja, de jut Bács-Kiskun vármegyébe is

- Advertisement -

Megjelent az a lista, amelyben a kormány közzétette azon 10 ezer főnél nagyobb települések neveit, amelyek rezsitámogatásban részesülnek. Összesen 156 önkormányzat részesül támogatásban a budapesti kerületekkel együtt, a legnagyobb összeget Debrecen kapja. Majd 3,2 milliárd forinttal támogatja az állam a város.

Szeged is kap 1,3 milliárdot, tehát nem csak fideszes önkormányzatok kaptak pénzt. A budapesti kerületek közül Csepel kapja a legtöbbet, 762 millió forintot, a III., IV., IX., XI., XV. és XVIII. kerületek viszont egyáltalán nem kapnak támogatást. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt nyilatkozta, hogy hat hoppon maradt kerület vezetője nem egyeztetett Láng Zsolt kormánybiztossal a lehetséges támogatásról, ezért nem kaptak.

„Azt joggal feltételezzük, hogy azok a kerületi vezetők nem igénylik a kormány támogatását, akiknek az országból egyedülálló módon nem volt fél órájuk arra, hogy Láng Zsolt kormánybiztossal egyeztessenek. Összesen 6 ilyen kerület volt a 23-ból. Úgy is mondhatnám, hogy a 7 kormánypárti kerületi vezetőn kívül 10 polgármesternek ez fontos volt, 6-nak pedig más egyéb még fontosabb dolga akadt” – mondta Gulyás.

Hasonló cikkünk:  Az ENSZ főbiztosa figyelmeztetést adott ki a magyarországi választásokkal kapcsolatban

Bács-Kiskunban kilenc település kap segítséget, Kecskemét a legtöbbet, 1,08 milliárd forintot. Kiskunhalas 375 millióban részesül, míg Baja, Kiskőrös és Kiskunfélegyháza 200 és 300 millió forint között kap támogatást. Kalocsa, Kiskunmajsa és Lajosmizse 107 és 137 millió között kap, a legkevesebb Tiszakécskének jut, 16,5 millió forint.

A listán szereplő települések támogatási összegeinek meghatározásakor az önkormányzatok „egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességét” is figyelembe vették.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...