fbpx

FRISS HÍREK

Hagyományőrzés a parlamentben

- Advertisement -

2022 év végén a kormány egy rendelettel már elfogadta a 2023-as költségvetést, ám hagyományőrzésből Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön benyújtotta azt a parlamentnek is, így a képviselők sem érezhetik magukat feleslegesnek és nyomhatják a gombokat. Ezzel a lépéssel 26 milliárddal növelték a Rogán Antal alá rendelt titkosszolgálatok költségvetését.

A 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése – közölte a Pénzügyminisztérium. A kormány emelte a Rezsivédelmi Alap forrásait annak érdekében, hogy megvédje a magyar családokat és vállalkozásokat az elszálló energiaáraktól és fenntartsa a rezsicsökkentést minden magyar család számára az átlagfogyasztás erejéig. A tervezett 670 milliárd forintról 2610 milliárd forintra emelkedik az Alap összege, emellett a 15 százalékos nyugdíjemelés fedezetét is biztosítja a költségvetés – ez vonatkozik a tizenharmadik havi nyugdíjra is. Emelkedett a központi tartalék is a kedvezőtlen világgazdasági környezet miatt, a tervezett 170 milliárd forintról 255 milliárd forintra nőtt.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

A rendeletben kihirdetett módosításhoz képest fontos változás a Pénzügyminisztérium szerint, hogy a benyújtott törvényjavaslatban nagyobb arányú államadósság-csökkentéssel számolnak: a GDP-arányos államadósságot 73,5 százalékról 69,7 százalékra javítanák év végére. Arra számítanak, hogy a magyar gazdaság az év egészében elkerülheti a recessziót, éves szinten 1,5 százalékkal erősödhet, az infláció mértékét az év végére egy számjegyűre szorítanák.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...