fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Szűk három óra vita jutott a parlamentben a több százezer vállalkozót érintő katatörvényre

- Advertisement -

A parlamenti vita üléséről készült jegyzőkönyvet vette górcső alá a 444. A vita jó részén egyetlen egy kormánytag sem vett részt, a kabinet nevében Tállai András államtitkár szólalt fel.

A parlamenti közvetítésében a felszólalókat lehetett, azonban a bekiabálásokat nem lehetett hallani. A módosítást benyújtó Semjén Zsolt is megjelent egy idő után, de szót nem kért, csak közbeszólt ellenzéki felszólalások alatt. Felkerült az ülés jegyzőkönyve a parlament honlapjára, ebből kiderült, hogyan kommentálták bekiabáló kormánypárti politikusok a kata villámgyors, hatástanulmányok nélküli, nagyon rövid határidejű módosítását, ami 450 ezer vállalkozót érint.

Bedő Dávid momentumos képviselő hozzászólása közben a kormánypárt felől bekiabálták: Akkor ülj le! Semjén Zsolt így reagált: Az életükkel? – mondta ezt az ellenzéki képviselő szavaira: Ezeknek az embereknek másfél hónapjuk lesz arra, hogy kitalálják, hogy mit kezdenek az életükkel. 

Nacsa Lőrinc több ízben is bekiabált. Rögtön Szabó Rebeka párbeszédes képviselő felszólalása előtt: Ő az egyik, aki nem szavazta meg… – utalva ezzel arra, hogy annak idején nem szavazták meg a kata bevezetését. Majd több bekiabálás is elhangzott Nacsától, ami nem volt túl változatos, mindig ugyanazt hangoztatta: Nem szavaztad meg! Ez elhangzott Z. Kárpáti Dániel jobbikos képviselő beszéde alatt is több ízben. Vajda Zoltán mszp-és képviselő felszólalása sem úszta meg Nacsa bekiabálását: Nem szavaztátok meg!

Ezt a formulát Semjén is bevetette Szabó Rebeka beszéde alatt: Képviselő asszony annak idején megszavazta a katát? Szabó Tímea párbeszédes képviselő felolvasta Semjén 2008-ban megjelent verseskötetéből az Ámentelenül című versét, amiben a skizofréniáról is szó esik. Semjén ennyit reagált: Ez volt az első értelmes gondolat! – majd felajánlotta az ellenzéki képviselőnek, hogy dedikálja neki a könyvet.

Hasonló cikkünk:  EP-választás: a Fidesz két mandátumot, az ellenzék akár félmillió voksot is veszíthet

Szabó a vers alapján volta kérdőre Semjént: De hadd kérdezzem meg, hogy esetleg lehet-e ahhoz köze, hogy önök azt mondják, hogy családbarát kormány, miközben most tesznek tönkre egymillió embert és több százezer családot. Mit jelent ez a skizofrénia? Azt, hogy mást mondanak, hogy vizet prédikálnak és bort isznak? 

Ezután Komjáthi Imre mszp-és képviselő kapott szót, amire Nacsa így reagált: Na, hallgassuk a komcsit! Komjáthi elmondta: Nemzeti színű szalaggal átkötött téglával verik a mellüket, hogy mekkora magyarok, de nem érdekli a magyar emberek sorsa. Úgyhogy legyenek szívesek magukba nézni, és még van idő, vonják vissza ezt a törvényt. Erre Nacsa többed magával közbekiabált: Föl, föl, ti rabjai a földnek!

Az ellenzéki képviselők beszédeit, illetve a kormánypárt jeles képviselőinek hasznos tanácsokkal tarkított közbekiáltásait Tállai András államititkár felszólalásával együtt a 444.hu-n olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...