fbpx
10.6 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Az átadón hálálkodott az ivókútért az alpolgármester, Facebookján elfelejtette megemlíteni, honnan származott az ötlet

- Advertisement -

Az ivókút átadásáról írt cikkünket azzal kezdtük, hogy az esemény jó kis politikai humorral indult, ami kifejezetten oldotta és feldobta a légkört. Nevetett is rajta mindenki. Tényleg jó volt nézni, hogy az amúgy politikai ellenfelek – Király József és Szeberényi Gyula Tamás – tudnak együtt nevetni, és egy eseményen, egy ügy érdekében felszólalni.

De a történet itt véget is ért. Ez csak utóbb derült ki, akkor, amikor elolvastuk Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester Facebook bejegyzését. Úgy tűnik, ő már beindította a kampányt, ahol politikai riválisoknak nincs helye. Még akkor sem, ha pár órával előtte együtt nevettek az ünnepségen.

Igen, tudjuk, hogy Szeberényi Gyula Tamás a Fideszben, Király József pedig az MSZP-ben politizál. De azt hittük egy fél óráig, hogy ezen túl lehet lépni. Úgy tűnik, nem lehet. Pedig Király József ebben az esetben nem mint ellenzéki képviselő szerepelt, hanem mint a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke. Amely egyesületben anno felvetődött, hogy legyen több ivókút a főtéren. És amely egyesület ezt a tervet leporolva, megvalósította ( ugyan széles összefogással ) most a romkertben ezt az ivókutat.

Az eseményen az alpolgármester kezet rázott Király Józseffel, és hálálkodva vette át a város nevében a kutat. Ezek szerint mindez csak színjáték volt, a sajtónak és a közönségnek szólt. Mert a posztjában már egyáltalán nem tartotta fontosnak megnevezni a városszépítőket. Még ha Király Józsefet név szerint nem is említette volna. Ezt írta az alpolgármester:

Hasonló cikkünk:  Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Új ivókutat avattunk ma fel a Lestár téren elhelyezkedő Romkertben. Ez a terület már kialakult egy ilyen találkozási pontnak. Aki erre jár, az látja, hogy itt fiatalok összejönnek, kicsit el lehet bújni, kicsit a szerelmeseknek is egy meghittebb környezetet jelent, és mellette egy kicsit otthonosabbá is válik. A Bozóki István által faragott építményre, Ulrich Gábor képzőművész a Barátok templomának egyik ablakának kicsinyített mását tervezte meg.

Az már csak hab a tortán, hogy a poszthoz a hiros.hu fotóit használta fel. Nyilván nem csak úgy letöltötte erről a honlapról, mert akkor rajta lenne a hírportál logója a képeken a jobb felső sarokban. Megkapta/elkérte az eredeti fotókat és felhasználta. Persze könnyű úgy kampányolni, hogy fotósra nem kell költeni, hanem a közpénzből működő önkormányzati sajtó fotóját használja fel. Nyilván abból sem lesz jogvita, hogy a forrást nem nevezte meg. Még arra is ügyelt az alpolgármester, hogy nehogy véletlenül az egyik fotón rajta legyen Király József.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...