fbpx

FRISS HÍREK

Fejleszti az őshonos állatállomány telepeit és gépeit a Kiskunsági Nemzeti Park

- Advertisement -

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága (KNPI) jó hírrel szolgált: fejlesztik az őshonos állatállomány telepeit és gépeit. A felújítására, eszköz- és gépbeszerzésére közel 500 millió forint európai uniós támogatást költenek.

A projekt célja a Felső-kiskunsági puszták és tavak, illetve a Kolon-tó környéki füves élőhelyek kezelését végző őshonos állatállomány tartásához szükséges infrastruktúra kialakítása, fejlesztése. A területekhez kapcsolódó szántók, természetvédelmi célú, mezőgazdasági módszerekkel fenntartott élőhelyek kezelésére egyebek mellett traktorokat, kaszákat, bálázókat, gabonavetőgépet, marha- és lószállító utánfutókat vásároltak.

Felújították az Izsák-Páhi őshonos állattartó telepet, amely a magyar szürke szarvasmarha és a Furioso-North Star tenyésztésének ad otthont – mondta Kiss Mónika, a KNPI ökoturisztikai és környezeti nevelési osztályvezetője. Hozzátette, hogy az igazgatóság kiemelt feladata az őshonos háziállatok génmegőrzése.

Hasonló cikkünk:  Iránytű Intézet: a Tisza Párt bár egyre erősebb, de messze van még a Fidesztől

via magro.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...