fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Nagy a baj – rendkívüli közgyűlést hívtak össze a traumatológusok

- Advertisement -
Rendkívüli közgyűlést hívott össze péntekre, június 21-re a Magyar Traumatológus Társaság vezetősége a budapesti traumatológiai ellátás a személyi és tárgyi feltételek kritikus helyzete miatt, amely a meghívó szerint már most is összeomlással fenyeget, a vidéki ellátás pedig változatlan feltételek esetén hamarosan kritikussá válhat – írja a 444.hu-n vezetett blogjában Kunetz Zsombor, sürgősségi szakorvos.
A fővárosban lévő magas progresszivitási szintű traumatológiai ellátóhelyek már most oly mértékű szakorvos hiánnyal dolgoznak, hogy egyes helyeken már alig, vagy nem tudják biztosítani a személyi minimumfeltételeket. Jelenleg a traumatológiai ellátó hálózatban összességében sem a személyi, sem a tárgyi és eszközfeltételek nem biztosítottak a biztonságos, magas színvonalú, a sérülteknek egyenlő feltételeket biztosító sérült ellátáshoz – idézi a meghívót Kunetz.

A traumatológusok szerint mindezek alapvető oka a sürgősségi traumatológiai ellátásban dolgozó orvos és szakdolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének és elismerésének hiánya, a megfelelő anyagi-, élet- és munkakörülmények biztosításának elégtelensége, valamint a traumatológiai beavatkozások tarthatatlan alulfinanszírozása, amely nem teszi lehetővé a biztonságos, folyamatos és egyenlő esélyű sérültellátást.”

Hasonló cikkünk:  Hajdu Szabolcs: húsz, normál költségvetésű magyar film is készülhetne a Petőfi-film árából

Kunetz szerint a rendszer tehát minden jel szerint már összeomlott, hamarosan ennek nevesített áldozatai is megjelennek majd hírekben, s míg az egészségügyi államtitkár elmagyarázza, hogy tulajdonképpen semmi szükség politraumatizált ellátásra, a szakma maga próbálja meg a meglehetősen szegényes eszköztárával a káoszt koordinálni – fogalmaz Kunetz Zsombor.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...