fbpx

FRISS HÍREK

Magyar Mozgókép Díjra jelöltek egy kecskeméti kisfilmet

- Advertisement -

Az Aurorafilm Kecskemét Filmműhely legújabb filmje nagyot megy a fesztiválokon. Már vagy két tucat díjat zsebelt be, köztük a Göcsej Filmszemle és a Totál Plán Független Filmfesztivál fődíjait is. Most egy újabb lehetőség előtt állnak az alkotók. Ugyanis a Magyar Mozgókép Díjra jelölték a kisfilmet négy másikkal együtt. Ezt szokás a legrangosabb díjnak is mondani filmes berkekben.

Hét kategóriában kétszáz filmet neveztek, ezekből válogatták ki az 5-5 legjobbnak ítélt filmet. Idén öt fős szakmai zsűri díjazza a versenyben lévő filmeket és alkotóikat a Magyar Mozgókép Díjakkal. A zsűri elnöke Koltai Lajos világhírű operatőr, rendező. Az ünnepélyes díjátadóra június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

A Café Marilyn két ember találkozásáról szól. A helyszín egy kávézó. Az egyik férfi a történet szerint az ország egyik legismertebb szinkronhangja. A másik pedig vendéglátója. Az már az elején kiderül, hogy kisértetiesen hasonlít a két főszerpelő hangja. De a végére az is kiderül, hogy a hanghasonmás jóval többet tud a szinkronhangról. Többet, mint amit a bulvárcikkekből meg lehet tudni. Mondhatni thrillernek is a szűk fél órás film, a producer és író Farkas András Attila szerint inkább dráma, amelyben egy pisztoly is előkerül. A kisfilmet két éjszaka vették fel. A rendezője Reszeli-Soós András.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...