fbpx
14.4 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

A kormány bő egy évvel az EP és önkormányzati választások előtt változtatna a szabályokon

- Advertisement -

2024. június 9-én lesznek a következő EP- és önkormányzati választások Magyarországon. A kormány pedig bő egy évvel a szavazás előtt még belenyúlna a szabályokba. A Magyar Nemzet egy cikke szerint az önkormányzati választást megelőző egy évben az időközi választás helyett a választási lista alapján adhatna képviselőt az a párt, amelyik addig a mandátum birtokosa volt.

Ahol 50 napnál kevesebb van hátra az időpontig, és a kampány is elkezdődött, ott tartanák meg a már kiírt választásokat. Ahol tehát május 27-én indulna a kampányidőszak, ott nem lesz időközi. A 15 kiírt választásból így csak 8-ra kerülhetne sor.

Ha valamelyik párt vagy pártszövetség kompenzációs listát akar állítani, akkor annyiban változhat, hogy a tízezer főnél nagyobb településeken az egyéni körzetek legalább kétharmadában jelöltet kell állítania.

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

Ahol a kerületek kétharmadában polgármesterjelöltet állított a jelölőszervezet, annak lehet kompenzációs listája. A kormánylap szerint a javaslatról jövő kedden szavaz majd a parlament, és a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba, amennyiben Novák Katalin aláírja.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...