fbpx

FRISS HÍREK

A KTE Kft. stadionfejlesztési tervet nyújtott be, az MLSZ hiánypótlást kér

- Advertisement -

A Kecskeméti TE 1911 Kft. sportfejlesztési programot készített és nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) még idén február 28-án, melynek keretében a következő fejlesztéseket tervezik elvégezni:

  • új 105X68 méteres élőfüves pálya, pályafűtéssel, vízelvezetéssel, új öntözőrendszerrel (bruttó 523 millió forintért),
  • a stadion lelátóinak lefedésére engedélyezési és kiviteli terv elkészítése (bruttó 30 millió forintért), valamint a
  • a stadion főbejárata előtti buszparkoló kialakítása (9,8 millió forintért).

Az MLSZ május 4-én hiánypótlást kért a KTE-től, amely alapján a kecskeméti önkormányzatnak 10 év határozott időtartamra szóló térítésmentes használatra vonatkozó tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatot szükséges benyújtania. Erre azért van szükség, mert a Széktói Stadion tulajdonosának, ami a kecskeméti önkormányzat, hozzájárulását kell adni. A csütörtöki közgyűlésen tehát a képviselők arról döntenek, hogy a KTE Kft. részére az ingatlan 10 évre szóló térítésmentes használatát biztosítják; – amire minden bizonnyal igent mondanak.

Stadionvita

Hétvégi cikkünkben itt írtunk arról hosszabban, hogy 2015-ben, amikor felmerült a Széktói Stadion fejlesztésének lehetősége, arra végül miért nem került sor és miért nem látta azt akkor megfelelő iránynak a kecskeméti városvezetés. Most viszont, hogy a KTE hosszú évek után visszajutott az NB1-be, és újoncként mindenki meglepetésére már biztosan kijutott a nemzetközi porondra, mindenki azt kérdezi, vajon az EKL-ben az első mérkőzését játszhatja-e a 70-es évek hangulatát máig őrző Széktói Stadionban Szabó István mester legénysége.

Hasonló cikkünk:  Van urológia Kecskeméten, csak ki kell várni a bejutást

A választ egyelőre senki sem tudja, csak annyi ismert, hogy a KTE Kft. pályázatot nyújtott be a társasági adó (TAO) kedvezmény által igénybe vehető forrásokra stadionfejlesztés céljával. Arra az ellenzéki képviselői kérdésre, hogy a kecskeméti önkormányzat beszáll-e a stadionépítésbe, Szemerey Pataki Klaudia fideszes polgármester azt felelte: ez a KTE Kft. sikeres TAO pályázatától függ, ami, ha sikeres, akkor az önkormányzat „megvizsgálja az önrész biztosításának lehetőségét”.

Az sem titok, hogy a KTE alternatív helyszínként előrehaladott tárgyalásokat folytat a szegediekkel, akik fogadókészek a lila-fehérek nemzetközi meccseit illetően, amiről Tóth Ákos sportigazgató nem régen beszélt az M4-nek adott interjújában.

Kapcsolódó cikkünk:

Stadionvita Vancsura és Szemereyné között. Alkalmas a Széktói Stadion nemzetközi meccsre?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...