fbpx

FRISS HÍREK

A PET kupa májusban a Maroson is gyűjtötte a hulladékot

- Advertisement -

Májusban a Maroson is gyűjtötte a hulladékot a tiszai PET kupa, amely 10 év alatt több mint 300 tonna hulladéktól mentesítette a magyarországi folyókat. A Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely Egyesület, a PET kupa versenyek szervezője szerint tevékenységük fókusza továbbra is a Tiszán van, azonban ezt öt évvel ezelőtt már kiterjesztették más helyszínekre is.

Évek óta dolgoznak a környezetvédelem iránt elkötelezettek az Erdélyben eredő Maros megtisztításán. Több helyről is van igény az összefogásra, a „petkalózok” nekik segítettek azzal, hogy a helyi önkormányzatokkal és zöld szervezetekkel együttműködve megszervezték május 18–21. között a marosi PET kupát.

A 11 éve sikeresen működő akció keretében eddig összesen 317 tonna szennyezőanyagot gyűjtöttek össze, és egyes folyószakaszokat sikerült teljes mértékben tisztán visszaadni a természetnek.

Hasonló cikkünk:  Kevés a magyar vasút kapacitása a szaporodó autó- és akkugyárak forgalmához

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...