fbpx

FRISS HÍREK

Alkalmas a biztonságos munkavégzésre az aládúcolt mentőfeljáró a közbeszerzési állami szerv szerint

- Advertisement -

Válaszolt a KecsUP-nak a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság a kecskeméti kórház alulról megtámasztott mentőfeljáróval kapcsolatban. A rendelőintézet gyalogos feljárójáról ugyanakkor nem ejtettek szót, és a felújítás várható időpontját sem közölték.

Mint arról beszámoltunk, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház mentőfeljárója számos ponton fémoszlopokkal-és gerendákkal van megtámasztva és nagy foltokban kilátszódnak a vasbetonszerkezet vasrúdjai. Több helyen háló van erősítve közvetlenül a feljáró aljához, vélhetően azért, hogy az esetlegesen lepotyogó törmelékdarabok ne okozzanak sérülést az embereknek és kárt a hídszerkezet alatt parkoló autókban.

Fotó: Hraskó István

A rendelőintézet gyalogos-feljárója is olyan állapotban van, hogy szükség volt a megerősítésére. Ezt egyelőre még faszerkezettel dúcolták alá, itt is több foltban hiányzik a vakolat és kilátszik a vasbeton-szerkezet.

A kórháztól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mindkét létesítményre készíttetettek épületdiagnosztikai szakvéleményt és tartószerkezeti számításokat is (2020-ban és 2021-ben). Ezek alapján elsődlegesen a mentőfeljáró ideiglenes megerősítésére volt szükség aládúcolással, „az azonnali beavatkozást igénylő munkákat” a kórház elvégeztette. A kórház egyúttal közölte, a végleges megoldást biztosító feladatok a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) hatáskörébe tartoznak.

Hasonló cikkünk:  Mészöly Anna és Szimler Bálint alkotók voltak az Otthon Mozi vendégei a Fekete pont vetítésen 

Így megkerestük a pénzügyminiszter irányítása alá tartozó költségvetési szervet is, és megkérdeztük, szerintük mekkora a gond a feljárókkal, mikor van esély a felújításukra, egyáltalán mi jelentené a végleges megoldást: egy teljeskörű felújítás vagy új feljárók építése? Érdeklődtünk arról is, mindez mennyibe kerülne és milyen forrásból lenne finanszírozva, és hogy elkezdődött-e már a felújítás szervezése, várható-e a feljárók esetleges lezárása.

Ezt a rövid választ kaptuk a KEF-től:

„Tájékoztatom, hogy a mentőfeljárat statikai szakvélemény alapján végzett megerősítése alkalmas a biztonságos munkavégzésre. A KEF – a kórházakkal egyeztetve – folyamatosan végzi a kórház üzemeltetését és karbantartását, azon dolgozunk, hogy a mentőfeljáró teljes körű felújítása is megvalósulhasson.”

A rendelőintézet gyalogos feljárójáról ugyanakkor nem ejt szót a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, és a felújítás várható időpontját sem közölték.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...