fbpx
23.2 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

Az Orbán-kormány szeretne kimaradni az új EU-s migrációs paktumból

- Advertisement -

Hollandiához hasonlóan a magyar kormány kérni fogja az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alóli mentességet – írta Facebook-bejegyzésében Bóka János, európai uniós ügyekért felelős miniszter.

„Az illegális migráció megfékezése érdekében drasztikus lépésekre van szükség…, amennyiben az alapszerződés módosítása ezt lehetővé teszi” – áll a bejegyzésben. Már a holland kormány hivatalos kérelmének benyújtásakor az Európai Bizottsághoz kiderült, hogy erre nem sok esély van.

A migrációs ügyekkel foglalkozó holland miniszter azzal érvelt, hogy újra a saját kezükbe kell venniük a menekültügyi politikájukat, drasztikusan csökkenteni akarják ugyanis a Hollandiába irányuló migrációt.

A menekültügyre és a migrációra vonatkozó uniós szabályok továbbra is kötelezőek Hollandiára nézve, és az így is marad az EU-s alapszerződés esetleges módosításáig – mondta ezt a kérelemre reagálva az Európai Bizottság szóvivője. Hozzátette, hogy „nem számítunk arra, hogy az uniós szerződést a közeljövőben módosítják.”

Tehát a holland példa alapján nem mutatkozik esély arra, hogy Magyarország kimaradhatna a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból.

Hasonló cikkünk:  A fideszes oligarchák magántőkealapjai 1452 milliárdnyi vagyont rejtenek

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...