fbpx
4 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

Euronews: A röszkei határ szerb oldalán és annak környékén már nincsenek illegális bevándorlók

- Advertisement -

A röszkei határ szerb oldalán, Horgoson a helyiek azt állítják, hogy hónapok óta egyetlen menekültet sem láttak. Az Euronews stábja a helyszínen valóban nem talált egyetlen migránst sem, akik korábban tömegesen előfordultak itt. Ahogy a tudósításukban említik, a magyar kormány állításával ellentétben csökkenhetett a migrációs nyomás a déli határon.

A Horgos melletti Kárász tanya csűrjeiben egy éve még több száz illegális bevándorló élt, innen indultak el éjjelente, hogy átjussanak a szögesdrót kerítéseken. Most viszont nincs más ott, mint eldobált energiaitalos dobozok és állatmaradványok. A tető beomlott, az ablakokat védő nejlonokat leszaggatták és az egész területet felütötte a gaz.

Mint kiderült, a szerb hatóságok egy éven át módszeresen ürítették ki a tanyát és a környékét, egyesével gyűjtötték be a migránsokat, akiket a kikindai és presevoi táborokba szállítottak – írja az Euronews.

Hasonló cikkünk:  Az Orbán-kormány szeretne kimaradni az új EU-s migrációs paktumból

A helyiek állítása szerint egy hónapja még a főtéren álltak a szerb kommandósok buszokkal. Mindenkit, akinek nem volt papírja, összeszedtek és elvittek. Nyár óta sokkal biztonságosabb lett a környék, korábban az idősek ki sem mertek menni az utcára.

Miután Horgoson és a Kárász tanyán is tüzet nyitottak egymásra a közel-keleti bevándorlók, úgy döntött a belgrádi vezetés, hogy felszámolja a rögtönzött tábort. A kommandósok buszai és a külföldiek azóta eltűntek, a magyar belügyminisztérium mégis rendszeresen ad ki olyan jelentéseket, miszerint naponta százak ostromolják a déli határt. Egy biztos: nem Röszkénél – áll az Euronews tudósításában.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...