fbpx

FRISS HÍREK

32 migránst zsúfolt be egy zárt furgonba az embercsempész

- Advertisement -

Nyugat-Európába próbált csempészni 32 határsértőt egy szenegáli férfi, akiket egy szűk furgonba zsúfolt be. Az igazoltató rendőrök próbálták feltartóztatni, azonban menekülni kezdett, majd miután durrdefektet kapott, megpróbált elfutni, ám az egyenruhások utolérték. A férfi ellen a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat.

Az Olaszországban élő szenegáli férfi egy megbízó által felajánlott 4000 euróért vállalta, hogy a Szerbia felől Magyarország területére tiltott módon belépő, személyes okmányok nélküli határsértőket a déli határszakasztól az osztrák határig szállítja, hogy azok Nyugat-Európába jussanak. A vádlott az egyik üzenetküldő alkalmazáson kapott GPS-koordináták alapján 2022. október 14-én, délelőtt, egy földút melletti erdős területen 17 pakisztánit, 12 indiait és 3 afgánt vett fel az olasz rendszámú furgonjának ülések nélküli rakterébe. Elindulásukat követően a kunszentmiklósi rendőrök Apostag belterületén igazoltatni akarták és ezért leintették a vádlottat, ő azonban a rendőri jelzésre nem állt meg. Menekülés közben durrdefektet kapott, ennek ellenére az embercsempész a gépkocsiból kiugorva elfutott a rendőrök elől, akik 150 méter üldözés után utolérték és elfogták.

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)

Az alig 6 m2-es, szellőzés nélküli, zárt rakterű furgonban az összezsúfolódott 32 migráns nehezen kapott levegőt, miután a vádlott rájuk csukta a kívülről nyitható ajtót. A másfél órás út során ráadásul nagyon gyorsan vezetett, emiatt előfordult, hogy a szállított személyek a raktérben egymásra estek. A sötét, levegőtlen raktérben állva utazó migránsok számára a szállítás jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt. A raktérbe zsúfolt személyek sértetlenül szálltak ki a furgonból – tájékoztatott az ügyészség.

Embercsempészés súlyosabban minősülő bűntettével vádolja az ügyészség a férfit, és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről kiutasítását indítványozza. A letartóztatásban lévő embercsempész ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

via Blikk
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...