fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

Zrínyi – Iskolakezdés egy munkagép árnyékában

- Advertisement -

Az egyik szülő küldte nekünk a fenti képet. Zrínyis gyerekek beszélgetnek az iskola romos udvarán, miközben szalaggal elkerítve egy kosaras munkagép áll leparkolva az udvaron. Erős kép. Megvolt az első nap, amely tanévnyitóval kezdődött. Ezen elhangzott, hogy az iskola energetikai felújítása ( nyílászárók cseréje és szigetelés ) 2020 nyári szünetében megtörténik. Már úgy vannak ezzel a szülők, hogy hiszik, ha látják.

Egy másik szülőtől azt hallottuk az első napról, hogy egy gyerek hozzáért az udvaron a falhoz, amelyről azonnal leesett a vakolat. A szülő megerősítette az ételbe belehulló salétromos vakolatról szóló történetet, és hozzátette sajátját is. A gyerekének a lába a nyári szünet előtti időszakban úgy megizzadt a cipőben, hogy teljesen szétázott. Szandál viseletét ugyanis nem tanácsolták az iskolában, mert az udvar olyan egyenetlen, hogy annak a talpa könnyen beleakad a kiálló aszfaltba, amely balesetveszélyes. Volt is ebből baj és orvoslátogatás – mondta a szülő a Kecsupnak.

Hasonló cikkünk:  Még javában tart a tél, de már kevesebb helyen korcsolyázhatunk Kecskeméten

Megtudtuk azt is, hogy a szülők továbbra is elszántak, és felmerült az is, hogy más városból, független statikus szakemberre is szükség lenne talán. Király József városatya a szombati tüntetésen azt mondta, hogy kételyei vannak az épület állapotáról szóló vizsgálat várható eredményével kapcsolatban. Úgy fogalmazott, hogy vajon melyik kormányhivatali alkalmazott merné leírni, hogy veszélyes az iskola?

Több tanteremben a szülők igyekeznek otthonos környezetet biztosítani a gyerekeknek, ha ezt az illetékesek nem teszik meg. Így például az egyik osztályban felcsiszolták a parkettát, egy másikban pedig lefestették az ablakokat. Úgy tudjuk, hogy az iskola mosdóiban a WC kagylókat központilag lecserélték.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...