fbpx

FRISS HÍREK

Zrínyi – Iskolakezdés egy munkagép árnyékában

- Advertisement -

Az egyik szülő küldte nekünk a fenti képet. Zrínyis gyerekek beszélgetnek az iskola romos udvarán, miközben szalaggal elkerítve egy kosaras munkagép áll leparkolva az udvaron. Erős kép. Megvolt az első nap, amely tanévnyitóval kezdődött. Ezen elhangzott, hogy az iskola energetikai felújítása ( nyílászárók cseréje és szigetelés ) 2020 nyári szünetében megtörténik. Már úgy vannak ezzel a szülők, hogy hiszik, ha látják.

Egy másik szülőtől azt hallottuk az első napról, hogy egy gyerek hozzáért az udvaron a falhoz, amelyről azonnal leesett a vakolat. A szülő megerősítette az ételbe belehulló salétromos vakolatról szóló történetet, és hozzátette sajátját is. A gyerekének a lába a nyári szünet előtti időszakban úgy megizzadt a cipőben, hogy teljesen szétázott. Szandál viseletét ugyanis nem tanácsolták az iskolában, mert az udvar olyan egyenetlen, hogy annak a talpa könnyen beleakad a kiálló aszfaltba, amely balesetveszélyes. Volt is ebből baj és orvoslátogatás – mondta a szülő a Kecsupnak.

Hasonló cikkünk:  Kadás diák lett a Közgazdasági Diákolimpia bronzérmese

Megtudtuk azt is, hogy a szülők továbbra is elszántak, és felmerült az is, hogy más városból, független statikus szakemberre is szükség lenne talán. Király József városatya a szombati tüntetésen azt mondta, hogy kételyei vannak az épület állapotáról szóló vizsgálat várható eredményével kapcsolatban. Úgy fogalmazott, hogy vajon melyik kormányhivatali alkalmazott merné leírni, hogy veszélyes az iskola?

Több tanteremben a szülők igyekeznek otthonos környezetet biztosítani a gyerekeknek, ha ezt az illetékesek nem teszik meg. Így például az egyik osztályban felcsiszolták a parkettát, egy másikban pedig lefestették az ablakokat. Úgy tudjuk, hogy az iskola mosdóiban a WC kagylókat központilag lecserélték.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...