fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. október 27., szerda

FRISS HÍREK

Zrínyi – Iskolakezdés egy munkagép árnyékában

Az egyik szülő küldte nekünk a fenti képet. Zrínyis gyerekek beszélgetnek az iskola romos udvarán, miközben szalaggal elkerítve egy kosaras munkagép áll leparkolva az udvaron. Erős kép. Megvolt az első nap, amely tanévnyitóval kezdődött. Ezen elhangzott, hogy az iskola energetikai felújítása ( nyílászárók cseréje és szigetelés ) 2020 nyári szünetében megtörténik. Már úgy vannak ezzel a szülők, hogy hiszik, ha látják.

Egy másik szülőtől azt hallottuk az első napról, hogy egy gyerek hozzáért az udvaron a falhoz, amelyről azonnal leesett a vakolat. A szülő megerősítette az ételbe belehulló salétromos vakolatról szóló történetet, és hozzátette sajátját is. A gyerekének a lába a nyári szünet előtti időszakban úgy megizzadt a cipőben, hogy teljesen szétázott. Szandál viseletét ugyanis nem tanácsolták az iskolában, mert az udvar olyan egyenetlen, hogy annak a talpa könnyen beleakad a kiálló aszfaltba, amely balesetveszélyes. Volt is ebből baj és orvoslátogatás – mondta a szülő a Kecsupnak.

Hasonló cikkünk:  Ön kire fog szavazni az ellenzéki előválasztáson Kecskemétet is érintő választókerületben?

Megtudtuk azt is, hogy a szülők továbbra is elszántak, és felmerült az is, hogy más városból, független statikus szakemberre is szükség lenne talán. Király József városatya a szombati tüntetésen azt mondta, hogy kételyei vannak az épület állapotáról szóló vizsgálat várható eredményével kapcsolatban. Úgy fogalmazott, hogy vajon melyik kormányhivatali alkalmazott merné leírni, hogy veszélyes az iskola?

Hasonló cikkünk:  Így reagáltak az eredmény után a kecskeméti előválasztási jelöltek

Több tanteremben a szülők igyekeznek otthonos környezetet biztosítani a gyerekeknek, ha ezt az illetékesek nem teszik meg. Így például az egyik osztályban felcsiszolták a parkettát, egy másikban pedig lefestették az ablakokat. Úgy tudjuk, hogy az iskola mosdóiban a WC kagylókat központilag lecserélték.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...