fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Koronavírus: Az önkormányzat részben cáfolja a Zrínyi iskola igazgatóját

- Advertisement -

A városházát is megkérdeztük a karanténban lévő zrínyis diák (és családja) ügyében, hogy mit tudnak ott erről az esetről. Takács Valentina kommunikációs vezető kérdéseinkre azt válaszolta, hogy ők úgy tudják, hogy nem Olaszországban volt az édesanya. Azt azonban megerősítette, hogy valóban olyan emberek között volt a hölgy, akik fertőzött területről érkeztek arra a rendezvényre, amelyen részt vett.

A városházi tájékoztatás szerint az édesanya itthon önkéntes karanténba vonult egyedül. Kislánya élelmiszert vitt neki, amit letett az ajtó elé, majd eltávolodott. Résnyire nyitott ajtón keresztül vette át a csomagot a szülő – írta hírportálunknak Takács Valentina. Az egész család, óvatosságból, szintén önkéntesen vonult karanténba – tette hozzá a városháza sajtósa, aki szerint példamutatóan viselkedett a család.

A városháza ebben cáfolja a Zrínyi igazgatóját

A Zrínyi iskola igazgatója, Tóth Lászlóné azt írta üzenetben a szülőknek (és később nekünk is megerősítette), hogy miután tudomást szerzett arról, hogy a kislány – két méterről – találkozott édesanyjával, orvoshoz küldette édesapjával, az orvos pedig elrendelte a karantént. Ez az a pont, ahol az önkormányzat cáfol. Helyesebben pontosít. Takács Valentina a KecsUP-nak elmondta: háziorvos nem rendelhet el karantént.

Hasonló cikkünk:  Senki sem licitált a darabját tíz millióért beszerzett kínai lélegeztetőgépekre, pedig töredékáron lehetett vinni

A városháza kommunikációs vezetője szerint sokan nem tudják, milyen karanténok vannak, és mi a különbség közöttük, ezért úgy véli, ezt nem árt pontosítani. Mint monda, három féle létezik.

Önkéntes karantén: Ez esetben arról van szó, hogy bárki dönthet úgy – elővigyázatosságból -, hogy két hétre „magára zárja” az ajtót, és nem lép ki a lakásból.

Hatósági házi karantén: Ez egy hatóságilag elrendelt karantén. Azokra érvényes, akik Iránból, Koreából, Kínából vagy Olaszországból jönnek haza Magyarországra, de a vizsgálatok nem mutatnak ki fertőzést. Biztos, ami biztos alapon rendelik el.

Kórházi karantén: Az előbbi esetnek az a változata, amikor az említett országokból beutazók esetében fertőzést jelez a vizsgálat. Ők kórházba kerülnek.

A városházától megtudtuk azt is, hogy ha lesz kecskeméti fertőzött (jelenleg nincs tudomásuk erről), ő is a Szent László Kórházba fog kerülni, nem Kecskemétre. Itt ugyanis nincs úgynevezett fertőző osztály. Amennyiben megnő az esetek száma az országban, akkor több kórházat is kijelölnek a betegek fogadására. Ilyen lehet a kiskunhalasi kórház is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...