fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Koronavírus: Az önkormányzat részben cáfolja a Zrínyi iskola igazgatóját

A városházát is megkérdeztük a karanténban lévő zrínyis diák (és családja) ügyében, hogy mit tudnak ott erről az esetről. Takács Valentina kommunikációs vezető kérdéseinkre azt válaszolta, hogy ők úgy tudják, hogy nem Olaszországban volt az édesanya. Azt azonban megerősítette, hogy valóban olyan emberek között volt a hölgy, akik fertőzött területről érkeztek arra a rendezvényre, amelyen részt vett.

A városházi tájékoztatás szerint az édesanya itthon önkéntes karanténba vonult egyedül. Kislánya élelmiszert vitt neki, amit letett az ajtó elé, majd eltávolodott. Résnyire nyitott ajtón keresztül vette át a csomagot a szülő – írta hírportálunknak Takács Valentina. Az egész család, óvatosságból, szintén önkéntesen vonult karanténba – tette hozzá a városháza sajtósa, aki szerint példamutatóan viselkedett a család.

A városháza ebben cáfolja a Zrínyi igazgatóját

A Zrínyi iskola igazgatója, Tóth Lászlóné azt írta üzenetben a szülőknek (és később nekünk is megerősítette), hogy miután tudomást szerzett arról, hogy a kislány – két méterről – találkozott édesanyjával, orvoshoz küldette édesapjával, az orvos pedig elrendelte a karantént. Ez az a pont, ahol az önkormányzat cáfol. Helyesebben pontosít. Takács Valentina a KecsUP-nak elmondta: háziorvos nem rendelhet el karantént.

Hasonló cikkünk:  Rossz bizonyítványt kapott Orbán a HVG olvasóitól

A városháza kommunikációs vezetője szerint sokan nem tudják, milyen karanténok vannak, és mi a különbség közöttük, ezért úgy véli, ezt nem árt pontosítani. Mint monda, három féle létezik.

Önkéntes karantén: Ez esetben arról van szó, hogy bárki dönthet úgy – elővigyázatosságból -, hogy két hétre “magára zárja” az ajtót, és nem lép ki a lakásból.

Hasonló cikkünk:  Hétfőtől sztrájkolnak a mozdonyvezetők vagy mégsem?!

Hatósági házi karantén: Ez egy hatóságilag elrendelt karantén. Azokra érvényes, akik Iránból, Koreából, Kínából vagy Olaszországból jönnek haza Magyarországra, de a vizsgálatok nem mutatnak ki fertőzést. Biztos, ami biztos alapon rendelik el.

Kórházi karantén: Az előbbi esetnek az a változata, amikor az említett országokból beutazók esetében fertőzést jelez a vizsgálat. Ők kórházba kerülnek.

A városházától megtudtuk azt is, hogy ha lesz kecskeméti fertőzött (jelenleg nincs tudomásuk erről), ő is a Szent László Kórházba fog kerülni, nem Kecskemétre. Itt ugyanis nincs úgynevezett fertőző osztály. Amennyiben megnő az esetek száma az országban, akkor több kórházat is kijelölnek a betegek fogadására. Ilyen lehet a kiskunhalasi kórház is.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...