fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

A legkisebb településeken is gátlástalanul nyomul a hatalom

- Advertisement -

A sok milliárd közpénzt elnyelő Lezsák Sándor támogatta „civil” jelöltek Tiszaalpárra pályáznak.

Lakiteleken is civil ruhába bújt kormánypárti jelöltek igyekeznek átvenni a hatalmat a helyiektől. Erről itt írtunk.

Dr. Farkas Klára Lezsákkal karöltve kampányol, és olyanokat is ígér, amelyekről pontosan ők is tehetnek. Például, hogy vegyék vissza a Holt-Tisza kezelését az önkormányzat kezébe, holott anno pontosan ők is megszavazták, hogy ne így legyen. Szelektív az emlékezet.

Attól sem riadnak vissza egyesek, hogy megvezessék a helyi időseket. Úgy tudjuk, hogy két bejelentés is érkezett arról, hogy két ismeretlen férfi járja a települést, idősekhez mennek be, a hivatal dolgozóinak adják ki magukat és arra kérik az időseknek, hogy ne menjenek szavazni, mert – állításuk szerint – ők majd házhoz viszik nekik az urnát.

Természetesen ez nem így van, igényelni kell a mozgóurnát mindenkinek október 13. 12:00-ig.

A jelenlegi polgármester, dr. Vancsura István válaszlépésként hangosbemondóval igyekszik a lakosságot tájékoztatni, hogy ne dőljenek be az ismeretlen alakoknak. Molnár Zoltán és Novák Mihály képviselőjelöltek viszont – akik Farkas Klára polgármesterjelölt csapatába tartoznak – kocsival a tájékoztató szöveget sugárzó autó után eredtek, levideózták, majd igyekeztek akadályozni a haladásában, többször elé is álltak. Érdekes egybeesések.

Régen is gátlástalanul nyomultak a megyeszékhelyen

Hasonló cikkünk:  A kormány költekezne, ehhez úgy tűnik a magyarok eladósítása az út

2006-ban Kecskeméten két nőt állított elő a rendőrség, akik kétféle, impresszummal nem rendelkező szórólapokat osztogattak, hogy Dr. Horváth Zsolt fideszes képviselő előnybe kerüljön. Ellenük a választási rendje elleni bűncselekmény gyanújával indult eljárás.


A Bács-Kiskun megye 2-es vk-ban terjesztett szórólap (Kecskemét és környéke)

Az egyik szórólapon fehér alapon piros betűkkel írt szöveg tudatja a választókkal, hogy „Dr Szécsi Gábor visszalépett. Köszönjük!”, egy apró betűs rész pedig a visszalépés okát is közli: „A V.G. Kft. hulladékgazdálkodási ágazatának privatizációjának tárgyalásán a Fidesz nyomására dr. Szécsi Gábor úgy gondolta, hogy visszalép!”

A másik szóróanyag a választásokon már korábbról ismerős trükkel próbálja lebeszélni a választókat arról, hogy a kecskeméti polgármesterre szavazzanak. „Dr. Szécsi Gábor listán már bejutott a parlamentbe! Szavazzon Dr. Horváth Zsoltra hogy minél több kecskeméti politikus bekerüljön a parlamentbe!”

Még súlyosabb törvénysértések is történtek tanúk szerint a szavazókörökben, amikor busszal romákat vittek szavazni, akik 1500-2000 forintot kaptak azért, hogy Horváthra szavazzanak.

A fővárosban hamis hanganyaggal mennek Karácsony ellen

Különböző telefonszámokról automata hívás hívja a budapesti választópolgárokat. A telefonba Gyurcsány Ferenc hangja szólal meg, és azt mondja:

„Gyurcsány Ferenc vagyok, a Gergő mögül kiment a támogatás, nem hiszem, hogy nyerni fog. Köszönöm, hogy meghallgatott”

Mint kiderült a hívásokat a Fidelitas rendelte meg, amely a Fidesz ifjúsági szervezete.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...