fbpx
15.5 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Befolyásolni akarta a pedofil ügy áldozatát, de megúszhatja K. Endre

- Advertisement -

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn délután jelentette be, hogy hivatalból elrendelték a nyomozást az RTL Házon kívül című műsorában leadott riport miatt, amiben a kegyelmi botrány érintettje, K. Endre, a bicskei gyerekotthon pedofil-segítő volt igazgatóhelyettese az otthon egyik volt áldozatát arra próbálja rábírni, hogy változtassa meg a vallomását – írja a 24.hu.

Gál András, az áldozatok egykori ügyvédje viszont arról beszélt az RTL Híradó hétfői adásában, hogy „ennek a büntetőjogi minősítése, amit K. Endre most az utóbbi napokban csinált, ez az öngól.” Sokkal többre azonban nem számít a rendőrségi nyomozástól.

Az ügyvéd szerint K. Endre ténykedése egy hamis tanúzásra felbujtásnak az előkészülete körülbelül, ami ebben a bűncselekményfajtában nem büntethető, vagyis semmilyen következménye nem tud lenni.

Hasonló cikkünk:  Független szerkesztőségek kiállása a megtámadott Átlátszó mellett

Ha a felvételeket egy perújrafelvételben is használnák, akkor lehetne beszélni bűncselekményről, de az ügyvéd szerint ráadásul ennek nincs is értelme.

Egyetlen egy tanúnak a másmilyen vallomása miatt nem hiszem, hogy egy perújításban felülmérlegelné a bíróság a korábbi ítéletet – mondta Gál András.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...