fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Eddig is féltek egy hajléktalantól, most kiderült az is, hogy fertőző beteg

- Advertisement -

Dobos József önkormányzati képviselő (Szövetség) a minap azt írta egyik Facebook posztjában (amiről a közgyűlésen is beszélt), hogy felháborító, ami az Akadémia körút és az Irinyi utca kereszteződésében lévő bolt környékén történik.

Az ugyanis a hajléktalanok állandó lakhelyévé vált, a padokon, a bokrok között élik napjaikat. A környékbeli lakókat, a vásárlókat, valamint az ABC dolgozóit rendszeresen zaklatják, sőt, a kéregetésük már fenyegető, durva hangnemű. Elvárják, hogy a vásárlók, vagy a bolt élelemmel és itallal ellása őket. A nyitva tartási idő alatt az üzlet oldalában fekszenek, ordítoznak, veszekednek, ott végzik el a szükségleteiket is, ezért a környékük elviselhetetlen. Az idősek, a fiatalok félve mennek vásárolni, mert velük szemben még erőszakosabbak.” – fogalmazott a képviselő.

Ezért a polgármestert arra kérte, hogy vizsgálja meg, miként lehetne az ilyen hajléktalanok ellen hatékonyan fellépni, és rábírni őket, hogy vegyék igénybe a hajléktalanszállót.

Közös lakossági fórumot tartott a három széchenyivárosi képviselő

A széchenyivárosi képviselők (tehát Dobos József, valamint Szőkéné Kopping Rita és Józsa Bálint – valamennyien a Szövetség frakció tagjai) együttes lakossági fórumán is felvetődött ez a téma, sőt, még egy lapáttal rá is tett az iméntiekre az egyik felszólaló. Elmondta, hogy tudomása szerint az egyik hajléktalan, aki rendszerint a bolt mellett tölti idejét, fertőző beteg. Az összejövetelen meghívott vendégként felszólaló Csíkos Imre, a városrendészet vezetője és dr. Szilágyi József százados, a Járőr- és Őrszolgálati Alosztály vezetője, lényegében megerősítették ezt az információt. Utóbbi hozzátette, hogy név szerint ismerik a hajléktalanokat, mert annyit mozognak közöttük.

Csíkos Imre beszél

Nem lehet mit tenni. Nem lehet őket kényszeríteni sehova. Akkor mennek el innen, amikor szabad akaratukból így döntenek, a jogszabályok így rendelkeznek – nagyjából így foglalta össze a helyzetet az előbbi vendég, tehát a városrendészet vezetője. Csíkos Imre még azt is hozzátette, hogy azért marad itt az a hajléktalan is, akiről szó van, mert többen etetik, adnak neki pénzt, vagyis jól bevált számára a hely.

Hasonló cikkünk:  Mi kellene ahhoz, hogy ne csak egy-két éjszakára jöjjenek a turisták Kecskemétre?

Leginkább két hajléktalanról volt szó. Természetesen a fórumon egyértelművé tették, melyik közülük a fertőző beteg, és melyik az agresszív, de a sajtó nehéz helyzetben van, amikor erről kell írnia. Egyik oldalról talán közösségi érdek lenne, ha egyértelműen beazonosítható lenne írásunkból, kire miért kell figyelni. Ugyanakkor valakinek az egészségi állapota személyes adatnak minősül, így beleegyezése nélkül arról írni jogszabálysértő. Talán az a helyes állampolgári magatartás, ha inkább elkerüljük a hajléktalanokat a bolt környékén. És egyáltalán nem azért, mert ki kell őket rekeszteni, és, mert nem kell őket emberszámba venni.

Dr. Szilágyi József századosnál a szó

A rendőrjárőrök alosztályvezetője azt is kérte a lakosságtól, hogy senki ne álljon le vitatkozni velük. Inkább hívja a 112-es segélyhívót, és mondja el, hogy Kecskeméten kér rendőrségi segítséget itt és itt, mert hajléktalanok zaklatják, zavarják magatartásukkal az arra közlekedőket.

Gyűltek az aláírások az új vasúti menetrend ellen

Volt még más téma is a lakossági fórumon. Szó volt a közvilágítás állapotáról, a nem elégséges számú parkolóhelyekről és a guberálók által széthordott szemétről is.

Egy ponton pedig a Szövetség a Hírös Városért Egyesület kiosztotta azokat az aláírásgyűjtő íveket, amelyeken tiltakozni lehet a már bejelentett MÁV menetrend ellen, amely szerint nem minden Inter City áll meg december közepétől Kecskeméten. Előbb a Szövetség önkormányzati képviselői fejezték ki sajtótájékoztatón, hogy ez elfogadhatatlan, és kérik visszaállítani a most még érvényes menetrendet. Majd a városháza jelezte, hogy a polgármester is felháborítónak tartja, ezért tárgyalásokat kezdeményez.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...