fbpx

FRISS HÍREK

Budapesten megtámadták az ellenzéki aláírásgyűjtőket

- Advertisement -

Nem csak Kecskeméten éri inzultus az aláírásgyűjtőt, ugyanis Szabó Tímea, a Párbeszéd–Zöldek társelnöke egy csütörtöki Facebook-bejelentkezésben arról beszélt, hogy megtámadták a DK-MSZP-P szövetségnek aláírásokat gyűjtő aktivistáikat a fővárosban.

„A Fidesz annyira kétségbeesett, hogy most már az erőszaktól sem riad vissza” – mondta.

Szabó állítása szerint csütörtökön három budapesti helyszínen, szinte egy időben megtámadták három különböző sátrukat. Elmondta, hogy az „alkoholistának kinéző vagy alkoholista emberekhez” odamentek fekete dzsekis középkorú férfiak, és pénzt nyújtottak át nekik. A pénzt elfogadók a beszámolók szerint ezután hirtelen elkezdtek ordibálni:  Karácsony Gergelyt, Dobrev Klárát és az ellenzéket szidták. Egy másik helyszínen a verbális erőszak átcsapott fizikai bántalmazásba is:

„A Deák téri sátrunkat be kellett zárni, mert ott konkrétan megverték az összes aktivistánkat” – mondta Szabó.

A párt újságírói kérdésre további részleteket is elárult az incidensekről: egy női aktivistájukat ütötték meg a Deák téren, aki akkor még a Budapesti Rendőr-főkapitányságon tartózkodott.

Hasonló cikkünk:  Pert indíthatnak a magyar egyetemek az Erasmus programból való kizárásuk miatt

„A támadó 3-4 hajléktalan ember volt, akikkel eddig semmilyen konfliktusba nem kerültek az aktivistáink. Úgy véljük, összehangolt támadás történt, ugyanis két órán belül – 11:00 és 13:00 óra között – zajlottak le ezek az események a három helyszínen” – közölte a párt hozzátéve, kórházi ellátásra szerencsére senki nem szorult.

A rendőrségi tájékoztatás szerint:

„A BRFK egyenruhásai a helyszínen elfogtak egy 29 éves férfit, aki a bejelentést megelőzően szidalmazott két aktivistát, illetve egyiküket megrángatta. Az eset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök garázdaság vétség gyanúja miatt az V. kerületi kapitányságra állították elő a férfit. A férfi elszámoltatása folyamatban van.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...