fbpx
15.1 C
Kecskemét
2021. október 18., hétfő

FRISS HÍREK

Domokos László: Minden családban kellene egy pénzügyminiszter

Minden családban kellene egy pénzügyminiszter – véli az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László szerint a járvány okozta válság miatt a családoknak is újra kell tervezniük a költségvetésüket. Az ellenzéki pártok szerint cinikus a több millió forintot kereső elnök tanácsa. Az ATV megkeresésére az ÁSZ közölte: a válsághelyzet jó lehetőség az újratervezéshez.

Mező Andrea, optikusként dolgozott, ám a koronavírus-járvány miatt szüneteltetik a rendelést, ezért március végén elbocsátották.

„Mi minimálbért kaptunk, ami elég volt a család napi fenntartásához. Úgy, most megkaptuk a márciusi fizetést, mert megkaptuk, viszont, hogy a jövő hónaptól az egy fizetést hogy fogjuk beosztani, az érdekes lesz.”

-mondta el az ATV híradónak.

Az Állami Számvevőszék elnöke úgy véli: minden családban kellene egy pénzügyminiszter. Domokos László szerint nagyon fontos, hogy a kormány intézkedései mellett a családok is újra tervezzék a költségvetésüket.

Aggasztó, hogy a lakosság 63 %-nak semmilyen vésztartaléka nincs az olyan helyzetekre, mint a mostani.

Domokos László szerint a pénzügyi egyensúly eléréséhez arra kell figyelni, hogy egy család kevesebbet költsön a bevételénél, a különbözetet pedig mindig tegye félre.

Horváth Bálint, az állami számvevőszék szóvivője szerint

“ez a dolga az Állami Számvevőszéknek többek között, hogy a családok pénzügyi gondolkodásához adjon olyan eszköztárat, olyan tanácsokat, amelyek a szerényebb lehetőségek felhasználásakor is segít. Egy ilyen válsághelyzet egyébként mindig jó lehetőséget teremt az újratervezéshez.”

Bódis Kriszta, író és dokumentumfilmes évek óta segíti a mélyszegénységben élőket. A Van Helyed Alapítvány létrehozója szerint ebben a helyzetben jövedelmet kellene biztosítani nekik.

“Hatalmasra fog nőni az az olló, ami eddig is megvolt a mélyszegénységben élők és a középosztály között. Ha, nincs bevételi oldal, akkor lehet az ember bármilyen fantasztikus pénzügyminiszter – gondolom ezzel még állami és kormányzati szinten sem tudna senki megbirkózni.”

A Demokratikus Koalíció szerint tovább dübörög a kormányzati pofátlanság, a párt szerint Domokos Lászlónak nincs helye a közéletben.

“Ma azt mondta a tönk szélére került magyar családoknak, hogy szintén idézem: rendszeresen nézzék át a számláikat, és húzzák meg a kiadásaikat. Ezzel a cinizmussal Domokos László bebizonyította, hogy a kormány nem tudja, és nem is akarja kezelni ezt a válságot.”

-fogalmazott Barkóczi Balázs, a DK szóvívője.

Hasonló cikkünk:  Orbán: kötelező oltás nem lesz, kivéve az egészségügyi dolgozóknak - szokásos pénteki interjú
Hasonló cikkünk:  Az eredményes védekezéshez nélkülözhetetlen a hiteles, politikától mentes tájékoztatás

A Jobbik javaslatában kipótolná a korábbi keresetek 80 százalékát.

Kárpát Dániel, a jobbik alelnöke azt mondta:

A kormányzat intézkedései gazdaságvédelminek hazudott, ugyanakkor jelesül csak a felsőközép-osztálytól felfelé pozitívan ható csomagja nem képes mindennapi létbiztonságot kölcsönözni. A Jobbik ezért tette le a Magyar Munkahelyalap konstrukciót.

Az MSZP szerint a családoknak nem kioktatásra, hanem segítségre van szüksége, miközben az ÁSZ elnöke havi négy millió forintot keres.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...