Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Dobos József tanácsnok: az 54-es főút bevezető-szakaszát ilyen formában nem szabad átvenni

- Advertisement -

Dobos József településfentmaradásért felelős tanácsnok az 54-es főút bevezető-szakaszának a szervízútjait járta körbe és gyűjtötte össze a tapasztalatait. Minden bizonnyal a Hírösvény cikke alapján, amely minap vetette fel a problémát ezzel kapcsolatban.

„a Közútkezelő csak a négysávos főutat akarja üzemeltetni, a szervízutak gondját az önkormányzatra hárítaná, amit ilyenformában nem szabad átvennie Kecskemét önkormányzatának”
véli Dobos József tanácsnok és önkormányzati képviselő (Szövetség).

A tanácsnok megállapítása szerint az egyik oldalban hiába épült minőségi szervízút a kerékpárosoknak és a személyautósoknak, de mivel a Közútkezelő letiltotta a mezőgazdasági és a lassú járműveket a négysávosról, ezek a szervízutak nem alkalmasak ezeknek a befogadására, mert földből van a szegélye, és gyenge. 

A túloldali szervízút nem tudni miért, de nem kapott aszfaltréteget, nagy zúzott kövekkel szórták csupán fel. Az itt élőknek nincs kijárójuk, így csak nagy kerülővel juthatnak át a város felöli oldalra.

A szervízút nem kapott aszfaltréteget, nagy zúzott kövekkel szórták fel / Fotó: Dobos József közösségi oldala

A tanácsnok azt kéri, hogy korrigálják a problémákat, ellenkező esetben éves szinten 8-10 millió forint fenntartási költség terheli a kecskeméti adófizetőket.

 

- Advertisement -
Exit mobile version