fbpx

FRISS HÍREK

Egyéni vállalkozóként 8,4 milliót kap a piac igazgatója a SlowFood piacért

- Advertisement -

Jeleztük már a minap, hogy amennyiben csak pénzért hajlandó továbbra is kiadni a városháza az általunk kikért közérdekű szerződéseket (az adatvédelmi hatóság szerint a hivatal megsértette a jogunkat, hogy ezeket megismerjük), akkor elkezdjük feltárni azt, amit lehet. Mindent nem találunk meg, mert csak az 5 millió forint feletti szerződéseket köteles kitenni a város a honlapjára. Egyelőre ezek állnak rendelkezésünkre. És ezek se részletes szerződések, csupán egy ömlesztett felsorolás, hogy kinek/milyen cégnek mennyit fizettek ezért vagy azért, erre és arra az időszakra. A múltkor meg is írtuk az egyik ilyen dokumentum alapján, hogy a KEOL.HU a jelek szerint olyan „független” hírportál (ezt a jelzőt használja a feltöltött anyag), amely önkormányzati közpénz milliókért ír bizonyos városi eseményekről.

A piac igazgatója egyéni vállalkozóként profitál a SlowFood piacból

Most tovább kutakodtunk, és azt találtuk, hogy a piac igazgatója -minden bizonnyal a fizetése mellé- egyéni vállalkozóként további 8,4 millió forintot kap a SlowFood piac projektmenedzseri feladataira.

Az általunk megtalált dokumentum szerint ez az összeg és megbízás a 2018.05.31-2020.05.31. közötti időszakra szól. Vagyis azért a SlowFood piacért kap még vállalkozóként ennyit, amelynek éppen az általa igazgatott piac ad helyet minden hónap utolsó péntekén.

Kolek Andrea beszél a SlowFood piac megnyitóján

Tisztázni akartuk, mire megy el a 8,4 millió forint, de az illetékesek nem válaszoltak

A járvány miatt egy ideig szünetelt a SlowFood piac, de a napokban nyitott éppen újra. Kár, hogy meghívót nem kaptunk, mert akkor megkérdezhettük volna szmélyesen Kolek Andrea igazgatót és a piacért (is) felelős Gaál József alpolgármestert, hogy ezért a pénzért a piac igazgatója milyen és mennyi munkát végez, és egészen pontosan mi a feladata, ami nem fért bele a piacigazgatói feladataiba és fizetésébe. Így csak levélben tudtunk kérdezni, amit pénteken meg is tettünk. Azóta nem kaptunk egyikőjüktől sem választ. Ma újabb levelet küldtünk az előbb említetteknek, hogy szeretnénk az ő nyilatkozataikat is megírni, hogy teljes legyen a kép, és rajtunk ne múljon a kiegyensúlyozott tájékoztatás. Viszont most sem jött válasz, így egyelőre nem tudhatják meg a kecskemétiek, hogy mire ment el ez a 8,4 millió forint. Továbbra is igyekszünk megtudni.

Hasonló cikkünk:  Indul a húsvét előtti sonka-, tojás- és borellenőrzés

Már 2017-ben is volt egy két és fél milliós személyi kiadás

A SlowFood piacot elsőként 2019. március végén rendezték meg. Akkor Kolek Andrea piacigazgató elmondta, hogy itt nem csupán jó minőségű termékeket vehetünk, de megkapjuk hozzá a termelő szaktudását is. Egyébként pedig a gasztronómiai hagyományok átörökítése a célja a SlowFood piacnak.

Egy másik dokumentum szerint a projektnek most május 31-én vége lesz, így érthető, hogy Kolek Andrea projektmenedzseri megbízása is ezzel a dátummal ér véget. Ami nem jelenti persze azt, hogy többet nem lesz ilyen piac. Ha szóba áll velünk, akkor bizonyára ezt is megtudhatjuk tőle. Ebben az anyagban egyébként látható, hogy a projektnek már 2017-ben is voltak kiadásai, és ebben az évben is volt egy két és fél millió forintos személyi juttatás, ami a dátum szerint nem annak a 8,4 millió forintnak a része, amelyről ez a cikk szól. Hogy ezt ki kapta és miért, szintén megpróbáljuk kideríteni. Azt már a tavaly márciusi megnyitón elmondta Kolek Andrea, hogy volt a piacnak előkészítő fázisa, minden bizonnyal az tartott tehát 2017-től egészen 2019 márciusáig, az első piaci napig.

A kecskeméti SlowFood piacot 85%-os intenzitással az Európai Unió támogatta majdnem 63 millió forinttal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...