fbpx

FRISS HÍREK

Indul a húsvét előtti sonka-, tojás- és borellenőrzés

- Advertisement -

A hatóság különösen figyel a piacokon árult termékekre – közölte az Agrárminisztérium. A húsvét előtt ellenőrzések során a felügyelők a pácolt, füstölt, nyers és főtt húskészítményekre, különösen a sonkákra, a tojásra és a különböző édesipari termékekre, míg a friss zöldségek és gyümölcsök közül elsősorban a primőr import termékekre fókuszálnak. 

A közelgő húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés – közölte az Agrárminisztérium. Az országos ellenőrzés hagyományosan a húsvéthoz kapcsolódó élelmiszerekre irányul. Egy hónapig a hatóság szakemberei főleg étkezési tojásokat, különböző húskészítményeket, édesipari termékeket, valamint friss zöldséget, gyümölcsöt és borokat vizsgálnak majd.

Mint a tárca hangsúlyozta, ezzel az a cél, hogy „a húsvéti időszakban is garantált legyen a fogyasztók védelme, valamint a megfelelő élelmiszerbiztonság és – minőség a családok számára”. A területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek ellenőrei a Nébih szakembereinek közreműködésével és koordinálásával végzik március elsejétől április első napjáig a vizsgálatsorozatot, ennek hangsúlyos része a piacok ellenőrzése.

Hasonló cikkünk:  "Csak a kiemelkedően teljesítő étterem tud fennmaradni" - bemutatjuk a Fekete Gólya konyhafőnökét

A minél szélesebb körű felderítés érdekében a hatóság élelmiszer-előállító és -forgalmazó létesítményekben is ellenőriz. Az előállítás kapcsán a Magyar Élelmiszerkönyvnek, valamint egyéb vonatkozó jogszabályoknak való megfelelést fogják elemezni. A forgalmazók esetében pedig többek között a nyomonkövetésre, valamint a lejárati időre fordítanak figyelmet a szakemberek.

Borokból, gyöngyözőborokból is vesznek mintát, laboratóriumi vizsgálatok a húsvéti sonkáknál és az ecetes tormáknál lehetnek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...