fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

PET-palackokból készítettek napelemes térkövet egy kecskeméti háznál

- Advertisement -

Legelőször egy kecskeméti kertes ház autófeljáróján hoztak létre járható napelemekből burkolatot a Platio fejlesztői úgy, hogy egy négyzetméter burkolatban 400 PET-palacknak megfelelő műanyaghulladék hasznosul.

Tíztől akár harminc négyzetméterig is beépíthetik az ilyen burkolatokat, amelyek autófeljárókon, járdákon, kerti ösvényeken, teraszokon vagy akár erkélyeken is kiépíthetőek. 20 négyzetméter újrahasznosított alapanyagból készülő térkő pedig már fedezi egy átlagos családi ház energiaigényét – számolt be az octogon.hu és a hvg.hu.

A járólapban található nagyteljesítményű napelemcellák összegyűjtik a burkolatra sugárzott napenergiát, és hasznosítják azt a háztartás számára. A termék fejlesztésénél fontos célkitűzés volt, hogy műszaki és esztétikai szempontból is megfeleljen a felhasználói igényeknek. Ennek megfelelően a felületén csúszásmentes, edzett üveglapokat helyeztek el, amelyek védik a napelem cellákat, amik így akár az autók terhelését is elbírják. A napelemes technológia térburkolatban való alkalmazásával sokkal nagyobb felület áll rendelkezésre a napenergia gyűjtésére.

Hasonló cikkünk:  Templomtoronyotthonukban látogattuk meg a bácskai gyöngybaglyokat

A fejlesztők először a magyar otthonok számára teszik lehetővé az új napelemes technológia alkalmazását. Az év végéig beérkező magyarországi előrendeléseket jövő év tavasz végéig teljesítik. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...