fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

PET-palackokból készítettek napelemes térkövet egy kecskeméti háznál

- Advertisement -

Legelőször egy kecskeméti kertes ház autófeljáróján hoztak létre járható napelemekből burkolatot a Platio fejlesztői úgy, hogy egy négyzetméter burkolatban 400 PET-palacknak megfelelő műanyaghulladék hasznosul.

Tíztől akár harminc négyzetméterig is beépíthetik az ilyen burkolatokat, amelyek autófeljárókon, járdákon, kerti ösvényeken, teraszokon vagy akár erkélyeken is kiépíthetőek. 20 négyzetméter újrahasznosított alapanyagból készülő térkő pedig már fedezi egy átlagos családi ház energiaigényét – számolt be az octogon.hu és a hvg.hu.

A járólapban található nagyteljesítményű napelemcellák összegyűjtik a burkolatra sugárzott napenergiát, és hasznosítják azt a háztartás számára. A termék fejlesztésénél fontos célkitűzés volt, hogy műszaki és esztétikai szempontból is megfeleljen a felhasználói igényeknek. Ennek megfelelően a felületén csúszásmentes, edzett üveglapokat helyeztek el, amelyek védik a napelem cellákat, amik így akár az autók terhelését is elbírják. A napelemes technológia térburkolatban való alkalmazásával sokkal nagyobb felület áll rendelkezésre a napenergia gyűjtésére.

Hasonló cikkünk:  Kivágták a fasort az Olimpia utcán, a focipályák és az atlétikai centrum mellett

A fejlesztők először a magyar otthonok számára teszik lehetővé az új napelemes technológia alkalmazását. Az év végéig beérkező magyarországi előrendeléseket jövő év tavasz végéig teljesítik. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...