fbpx

FRISS HÍREK

Páncéltörő fegyvereket gyártanának Kiskunfélegyházán

- Advertisement -

Egy hadiipari gyártással és termékfejlesztéssel foglalkozó vegyesvállalat alapításáról szóló szándéknyilatkozatot írt alá 2020. október 13-án, kedden Michael Humbek, a német Dynamit Nobel Defence (DND) ügyvezető igazgatója és Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos kedden Kiskunfélegyházán, a HM Arzenál Zrt. fegyverüzemében – írta meg a 444.hu.

A megállapodás alapján az első két évben a különböző harcjárművek védettségét növelő reaktív páncélzatok (ERA) gyártása valósul meg.

Ezzel párhuzamosan fokozatosan elindul a vállról indítható páncéltörő fegyverek (RGW) alkatrészgyártása is.

Öt éven belül egy teljes egészében hazai előállítású, magyar termékváltozatot fejlesztenek ki.

Michael Humbek (Fotó: Militaeraktuell.at)

Michael Humbek a megállapodás aláírása előtt elmondta: cégük a gyártókapacitás bővítésére törekszik és ennek kerestek megfelelő helyszínt. Nemzetközi kutatásaik során Magyarországot találták a legmegfelelőbb partnernek, különös tekintettel a magyar kormány támogató hozzáállására és a magyarországi befektetői környezetre.

Hasonló cikkünk:  Emberhátrányban tudott egyenlíteni Lakitelek Nyárlőrincen (galériával)

A partnercégek várakozása szerint a Magyarországon készülő eszközök jelentős része – amelyek között nem csak hadiipari termékek, hanem például tűzoltó berendezések is szerepelnek – exportra is kerülhet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...