Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

30 napig ingyen kapnak internetet a digitális oktatás keretében tanulók

- Advertisement -

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban, egy fali világtérkép előtt ülve jelentette be, hogy ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók – írta meg a Média1.

A videó meg is örökítette az aláírás pillanatát.

(Érdekes módon a megszorítások, elvonások, áremelések, korlátozások bevezetésének aláírási ceremóniáját sosem osztja meg a kormányfő. Ezúttal a szorgos munka látszatát keltő feltűrt ingujja sem látszott.)

Orbán Viktor szerint a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.

„Ez magyarul annyit jelent, hogy akik digitális oktatásban vesznek részt, és ezért internetet használnak, erre az időszakra ingyen használhatják az internetet” – magyarázta Orbán Viktor.

A mobil internetesek nem kapnak semmit

Aki tehát mobil internetet használ, mert az gyorsabb, vagy mert nem épült ki a hálózat még náluk, vagy egyszerűen nem érte meg eddig kábelen előfizetni az egész családnak, az most nem részesül a miniszterelnöki kegyből.

Nem tudni, ki fizeti

Arra Orbán nem tért ki, hogy ez azt is jelenti-e, hogy a kormány átvállalja a szolgáltatók emiatt kieső díjbevételét, vagy a cégeknek a profitjukból kell-e kigazdálkodniuk a költségeket. Orbán mindenesetre vitákra számít a szolgáltatókkal.

Azt sem lehet tudni, hogy mi lesz ott, ahol nem elegendő a vonalas sávszélesség arra, hogy több gyermek egyszerre használja az internetet.

Orbán: Tanulni, tanulni, tanulni

A miniszterelnök a videójában arra kérte a diákokat, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

- Advertisement -
Exit mobile version