Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szőkéné: Az üzleteknek is van tennivalójuk a vissza nem vett üveg és műanyag okán

- Advertisement -
Szőkéné Kopping Rita környezetvédelmi tanácsnokként levelet írt a polgármesternek, hogy fontolja meg javaslatát, amelynek az a lényege, hogy a nagyobb üzleteket bírja rá a város, hogy tegyenek azért, hogy az általuk eladott, de vissza nem vett üveg, műanyag ne a várost csúnyítsa. Facebook oldalán ezt írta:
„Különböző okok miatt nagyon sok ital (üdítő, víz, sör, alkohol, tej stb) csomagolása nem visszaváltható, így egyre csak nő annak a mennyisége. A fenti göngyöleget kereskedelmi egységekben vásároljuk meg. Az ő felelősségük is a „megtermelt szemét” kezelése, nem csak a városé.
Ezért javaslom: minden 600nm (ez persze módosítható), vagy annál nagyobb üzlet alakítson ki gyűjtőpontot az üzletében, ahol a nem betétdíjas göngyöleget bedobhatják a vásárlók. Természetesen szelektíven az üveget, műanyagot vagy a fémet. (Ez például működik a széchenyivárosi Spar üzlet szélfogójában.) Így ezek éjszakára zárt helyen lennének és egy ágyat csak nem visznek be a boltba.
Azt gondolom, hogy ez mindannyiunk közös ügye. „
Bízom benne, hogy Polgármester Asszony megkeresi erre a jogi lehetőségeket. És abban is bízom, hogy a kereskedelmi láncok, üzletek is partnerek lesznek ebben.”
- Advertisement -
Exit mobile version