Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Jövő héten megnyitják a szolgáltatásokat azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk

- Advertisement -

4 millió beoltottnál (szerda-csütörtök) megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Látogathatók lesznek a színházak, táncszínházak, mozik, fittness-termek, sportesemények, jégpályák, állatkertek, vadasparkok, cirkuszok, múzeumok, szállodák és az éttermek belső helyiségei is – hangzott el a miniszterelnök reggeli rádióinterjújában.

Napirenden a 16-18 évesek oltása

16-18 évesek oltásával kapcsolatban a kormányfő elmondta: nagy nemzetközi vita van, de a magyar álláspont szerint beolthatóak Pfizer oltóanyaggal, ezért elkülönítik a szükséges mennyiséget.

Az oltás rendjéről később lesznek információk. A fiatalabbakat még nem merik beoltani, de Izraelben már folyik az ő vakcinázásuk is.

Sporteseményre is szállodába is lehet vinni a gyerekeket

Akik sporteseményekre vagy szállodába mennek, a kiskorú gyermeket magukkal vihetik, mert ezeken a helyszíneken mindenki védett lesz. A veszélyhelyzet meghosszabbítását azzal indokolta, hogy  a járványveszély nem múlt el, a parlament pedig nyári szünetre megy, szükséges, hogy a kormány cselekvőképes legyen. Nem arról van szó, hogy zárva marad az ország.

Sajátos számítások a halálozási adatoknál

Lakosságarányosan nálunk halnak meg a legtöbben – mondja az ellenzék Orbán szerint. Szavai szerint „rossz érzés van az emberben, mikor a halottak számával vívnak politikai csatát. Több tiszteletet az embereknek!” Orbán Viktor szerint szerint egy ember halála is fájó.

„Nem szívesen veszek részt az adok-kapokban. Én azt nézem, hogy az EU adatai szerint az utolsó békeévhez képest mennyien halnak meg” – fogalmazott. Ha ezt nézzük, akkor Magyarország „tartható pozícióban van”.

A magyar adatszolgáltatás más logikát követ, azt is beleszámolják, aki más betegségben halt meg, COVID-fertőzéssel, tette hozzá.

via 24.hu

- Advertisement -
Exit mobile version