Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A kecskeméti polgármester a kulcsa, hogy megismerjük a helyi fertőzöttségi adatokat

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért frakció Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármesterhez fordult, akitől azt kéri a kecskeméti ellenzéki frakció, hogy kérjen rendszeresen tájékoztatást a Kecskeméten történt koronavírus fertőzöttek számáról. Sajtóközleményükben a NAIH-ra hivatkozva azt is írják, hogy a települési fertőzöttségi adatok megismerése közérdek és a polgármestereket tájékoztatási kötelezettség terheli. A közleményt szó szerint közöljük.

COVID-19: a számok ismerete szükséges a kecskeméti polgármesternek és a lakosságnak is

Közérdekű adat, hogy mennyi koronavírus-fertőzöttet tartanak számon egy településen, így Kecskeméten, és ha ezt kéri a polgármester, ki kell adni neki. Erről szól a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 2021. november 11-én közölt állásfoglalása.

A Hatóság egyértelműen kimondja, hogy „a települési fertőzöttségi adatok megismeréséhez fűződő közérdek jelentős, a számok ismerete szükséges mind a polgármestereknek, mind pedig a lakosságnak ahhoz, hogy a járvány elleni védekezésüket illetően megalapozott döntéseket tudjanak hozni.” A polgármestereket pedig az Infotv. szerint a közösség felé tájékoztatási kötelezettség terheli.

A Szövetség a Hírös Városért frakció nevében ezért Szemereyné Pataki Klaudia Polgármesterhez fordultunk, hogy kérjen részletes tájékoztatást 2021. szeptember 1-je utáni időszakban, Kecskeméten történt koronavírus fertőzöttek számáról, ezt tegye meg heti rendszerességgel, és az adatokat tegye közzé a kecskemet.hu oldalon.

A koronavírus-járvány elleni védekezés közös feladatunk. A vírus nem válogat, ezért mindannyiunknak felelősségteljesen kell eljárni és minden információt megadni a járvány sikeres kezeléséhez.

Kecskemét, 2021. december 1.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület
képviselőcsoportja

- Advertisement -
Exit mobile version