fbpx

FRISS HÍREK

Az uniós átlagnál kevesebb gáz van Magyarországon

- Advertisement -

A magyar kormánypropaganda Nyugat-Európában riogat sötét és hideg téllel a gázellátás hiánya miatt, de most kiderült, egyelőre jelentősen alacsonyabb a hazai gáztározók töltöttségi szintje, mint az uniós átlag.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerint folyamatosan zajlik a hazai gáztorolók feltöltése, ennek eredményeképpen május közepén a hazai földalatti gáztárolókban 1,599 milliárd köbméter földgáz volt, ami 25,27 százalékos töltöttséget jelent.

Április közepéhez képest 383 millió köbméterrel nőtt a betárolt készlet.

A hivatalos közlés azért érdekes, mert eszerint a hazai tározók töltöttsége jelentősen elmarad az Európai Unió átlagáétól. Az uniós tározók már 41 százalékos töltöttségnél járnak átlagosan, Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke pedig még a múlt héten arról beszélt Brüsszelben magyar újságíróknak, hogy télre 80 százalékra akarják növelni a töltöttséget.

Hasonló cikkünk:  Az arcszérumok csodás időszakát éljük!

Magyarország egyébként 6.33 milliárd köbméter tározói kapacitással rendelkezik a MEKH szerint, vagyis a saját szükségleténél jóval több gáz képest tárolni.

A gázszolgáltatóknak október 1-ig legkevesebb 1,87 milliárd köbméter gázt kell betárolniuk, hogy a hazai téli gázellátás extrém körülmények között is biztosított legyen.

via azonnali.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...