fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. szeptember 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Stratégiát vált a Mercedes és ez érintheti a kecskeméti gyárat is

- Advertisement -

A Totalcar híre szerint „a luxus felé menekülne a Mercedes„. A hír szerint a Mercedes új stratégiáját vázolta a következő évekre, amelynek a lényege az egy-egy autón behozható nyereség növelése, akár a példányszám rovására és ez tulajdonképpen egy hátraarc az elmúlt évek trendjéhez képest, amikor a kisebb, kompakt modellek bevezetésével tudta megelőzni a konkurenciát a Mercedes. Ám úgy tűnik, most épp erre van szükség: kevesebb autóra, amelyeken mégis többet lehet keresni.

A Diétás Magyar Múzsa facebook oldal elemzésében rámutat, hogy ez erősen érinti a kecskeméti gyárat is, mivel itt egyelőre pont ak kompakt autók szerelésére alkalmas gyártósort telepített a Daimler:

„Nade mi közünk nekünk a Mercedes-Benz üzletpolitikájához? Csak annyi, hogy a magyarországi gyárat pont a most lejjebb építeni tervezett olcsóbb line-hoz építették. Ha ugyanis olcsóbb autót árul valaki, akkor logikusan egy-egy autón kevesebb haszna van, vagyis a költségeket kordában kell tartani.”

Az elemzés nem tér ki arra, hogy a Mercedes tervezi beindítani egy elektromos hajtású autók gyártására alkalmas újabb üzemét is Kecskeméten és azt sem tudjuk még, hogy ebben a tervezett új üzemben milyen startégia mentén kívánnak autót gyártani. A rövid elemzés végén a szerző megállapítja, hogy a kecskeméti gyár napi működését nem érinti a döntés, de a jövőbeli terveket keresztülhúzhatja:

Hasonló cikkünk:  Kétszázezer forint támogatást adott át a Mélymerülés Művészeti Magazin

„Persze a kecskeméti gyár nem fog bezárni, ahhoz túl sokat fektettek bele. Nem fog a Mercedes kimenekülni. Csak épp bővíteni se fog, ilyenkor jön a partnervadászat, a bérgyártások, a közös modellek, amelyekkel próbálják nullára kihozni a befektetést, addigis, amíg ki nem találják, hogy mi legyen. De látványos bővítés, szalagvágós gyáravatás most egy darabig nem lesz.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...