Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

„Én ma eldöntöttem, hogy akkor is nyerni fogok” – lakossági fórumot tartott Kalló Julianna

- Advertisement -

Lakossági fórumot tartott Kalló Julianna, a Szövetség jelöltje az időközi önkormányzati képviselői választáson, amin a KecsUP is részt vett. Rosszak az utak, elhanyagolt a város, a KTE stadionnak akár örülni is tudna – ez a rövid összefoglalója az utcafórumnak.

„Én ma eldöntöttem, hogy akkor is nyerni fogok”

A képviselőjelölt kérdésünkre elmondta, hogy bízik a győzelemben, és hisz abban, hogy a 26 éve végzett szociális munkája miatt szerzett ismertsége, emberi kapcsolatai és segítőkész hozzáállása felül tudja múlni azt, hogy a Fidesz jelöltjével verseng.

Tisztában van vele, hogy vetélytársának a kormánypárttal a háttérben sokkal jobbak a lehetőségei, mind anyagi, mind szervezési és logisztikai téren. Ő ezt azzal próbálja ellensúlyozni, hogy sokat jár „terepen”, személyesen szórólapozik, ezáltal közvetlenül győződik meg a választókerület lakóinak problémáival, gondjaival, észrevételeivel.

Program

Sikeres megválasztását követően három területet tartana kiemelendőnek, amelyekkel elsőként kíván foglalkozni. Ezek:

  1. Szeméthelyzet, a terület megtisztítása az illegálisan elhelyezett hulladéktól.
  2. A közbiztonság növelése a polgárőrség, illetve a rendőrség még intenzívebb, aktívabb bevonásával.
  3. A körzetben magas munkanélküliség ellen lépne fel pályázatok igénybevételével, ezáltal új foglakoztatási lehetőségek biztosításával, amely a bűnözés visszaszorítását is magával hozza.

Kitért az utak, járdák rossz állapotára és kiemelte azt, hogy Kecskeméten nem jár a forró időszakban locsolókocsi a területen, ezért a környéken lakóknak köszönhetően nem száradnak ki a növények, de ezen mindenképpen változtatni kíván.

Kérdések és válaszok

Az ellenfél rácsok mögül figyelte az utcafórumot.
Fotó: Tancsa János

Az egyik résztvevő felvetette, hogy a város útjai rendkívül rossz állapotúak, a közterületek elhanyagoltak, gondozatlanok, a központot leszámítva nem foglalkozik a városvezetés a környezettel. Kalló Julianna ezeket jogos felvetésnek nevezte, és véleménye szerint ezek mind olyan megoldható problémák, amelyekhez leginkább a szándék hiányzik, más források rendelkezésre állnak.

A képviselőjelölttől megkérdezték azt is, hogy a Kecskeméti TE NB/I-be jutásával a Széktói stadion átalakítását milyen forrásból kívánja finanszírozni a város. Kalló Julianna válaszában hangsúlyozta, hogy a labdarúgó csapat sikere és az elsőosztályú mérkőzések Kecskeméten történő rendezése pozitív hatással lehet a város megítélésre, ennek turisztikai és egyéb kiskereskedelmi plusz bevételei is lehetnek. Amíg nem tisztázott, hogy a térség országgyűlési képviselői milyen forrás megszerzéséért lobbiznak a miniszterelnöknél, addig nem érdemes azon bosszankodni, hogy a város büdzséjéből fordítanak milliárdokat a felújításra, miközben ennek a pénznek máshol is lenne helye.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version