Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Jövőre már euróval fizethetünk Horvátországban

- Advertisement -

Az Európai Bizottság szerdán a 2022. évi konvergenciajelentésében megállapította, hogy Horvátország készen áll az euró 2023. január 1-jei bevezetésére, és ezzel húszra emelkedik az euróövezet tagállamainak száma. A kétévente kiadott jelentés azt értékeli, hogy Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Svédország milyen előrehaladást ért el az euróövezethez való csatlakozás felé. Ezek a tagállamok ugyanis jogilag elkötelezték magukat az euró bevezetése mellett – írja a 444.hu.

A jelentés szerint Horvátország teljesíti az árstabilitási kritériumot, az államháztartási kritériumot, az árfolyam-kritériumot, a hosszú távú kamatlábakra vonatkozó kritériumot, valamint a négy nominális konvergenciakritériumot, és jogszabályai teljes mértékben megfelelnek a Szerződés által támasztott követelményeknek. A Bizottság értékelését kiegészíti az Európai Központi Bank (EKB) saját konvergenciajelentése, amelyet szintén ma tettek közzé.

„Horvátország ma jelentős lépést tett az euró, közös valutánk bevezetése felé. Kevesebb mint egy évtizeddel az EU-hoz való csatlakozása után készen áll arra, hogy január 1-jén csatlakozzon az euróövezethez. Horvátország gazdasága ezáltal erősebbé válik, ami előnyökkel jár a polgárok, a vállalkozások és a társadalom egésze számára. Az euró horvátországi bevezetése az eurót is erősebbé teszi” – mondta el Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, és gratulált az eredményhez.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version