Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ők indulnak a kecskeméti időközi választáson

- Advertisement -

Lezárult a jelöltállítási folyamat. Aki indulni akart a július 10-i időközi választáson a 9. választókerületben, annak már le kellett adni az ajánlásokat, sőt, ezek alapján a helyi választási bizottság már meghozta határozatait. Összesen hat jelöltet vettek nyilvántartásba, ők legalább 60 érvényes jelölést adtak le.

Időközben már az is kiderült, hogy a szavazó íveken milyen sorrendben lesznek a jelöltek. Június 6-án este sorsolta ki a helyi választási bizottság. A határozatból kiollóztuk a lényegi részt, ez lesz a sorrend.

HVB határozat részlet

A 9. választókerületben azért lesz időközi választás, mert a korábbi itteni választott képviselő (és egyébként alpolgármester) Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz-KDNP) megnyerze az áprilisi országgyűlési választást és képviselő lett. Miután a két pozíció összeférhetetlen, lemondott önkormányzati feladatairól. A megüresedett alpolgármesteri székbe Sztachó-Pekáry István listás önkormányzati képviselőt (Fidesz-KDNP) választották meg még korábban. Miután ő lemondott a képviselői székről, helyére is új ember került a Fidesz-KDNP frakciójában, mégpedig Szamler László.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version