fbpx
4 C
Kecskemét
2023. március 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Újabb szakszervezet a kata és a rezsiváltoztatások ellen

A Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (FÖX) közleménye szerint akár államcsődhöz is vezethet a kata adózási forma egyeztetés nélküli megváltoztatása, valamint a rezsidíj módosítása – írja a HVG.

Az érdekképviselet felszólította a kormányt, hogy mindkét intézkedést függessze fel és haladéktalanul kezdjen egyeztetést a társadalom széles csoportjaival, köztük a szakszervezetekkel.

Leszögezték: nem értenek egyet a kata jelen formában végrehajtott átalakításával és az augusztustól életbe lépő rezsidíj csökkentés módosításával, vagyis a költségek drasztikus mértékű megemelésével. A két intézkedés katasztrofális helyzetet teremt a magyar munkavállalók, családok többségénél, mert munkahelyek tömeges megszűnésével, emberek millióinak kilátástalan helyzetbe kerülésével és nyomorba dőlésével jár.

Egy ilyen helyzet végső soron államcsődhöz vezethet.

A rezsi esetében a korábbi fogyasztás alapján történő díjszabás ellentmond minden jogszerűségnek – írják. A lakosság, köztük a szövetség által is képviselt munkavállalók nem rendelkeznek a döntés hatására sokszorosára emelkedő árak megfizetéséhez szükséges jövedelemmel, a háztartások pedig ellehetetlenülnek.

Hasonló cikkünk:  Gyakorlatoznak a Gripenek

Elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány ilyen súlyú intézkedéseket napok alatt, széles körű társadalmi egyeztetések, hatástanulmányok nélkül készül bevezetni esélyt sem adva a magyar embereknek arra, hogy fel tudjanak készülni a brutális megszorításokra. Egyetértenek azzal, hogy ki kell kényszeríteni a hatalomtól az érdemi tájékoztatást és a kormánynak haladéktalanul valódi, érdemi egyeztetést kell kezdeni a társadalom széles csoportjaival, köztük a szakszervezetekkel. Amíg ez nem történik meg, addig a bejelentett intézkedéseket fel kell függeszteni.

Hasonló cikkünk:  A Boston Consulting Group szakértője szerint kevés ennyi orvos ennyi betegre Magyarországon

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...