fbpx
7.8 C
Kecskemét
2024. március 1., péntek

FRISS HÍREK

A kormánypárti képviselők valamiért odázzák Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikálását

- Advertisement -

Az MSZP nyújtott be indítványt, amely október 4-e keddre tűzte volna ki a parlamenti szavazást Finnország és Svédország NATO-tagságáról. Azonban a kormánypárti többség leszavazta azt – írta Tóth Bertalan Facebook-posztjában. Törökország az egyetlen NATO-tag Magyarországon kívül, amely még nem ratifikálta a két ország csatlakozását a katonai szövetséghez.

Júliusban nyújtotta be a parlament elé Finnország és Svédország NATO-csatlakozási kérelmét a kormány, de Kövér László még nem vette napirendre. Az Országgyűlés sajtóosztálya szerint a két ország NATO-csatlakozásáról szóló szavazás a parlament őszi munkarendjében szerepel, azt viszont nem mondták el, hogy pontosan mikor fog erre sor kerülni.

Június végén, a NATO madridi csúcstalálkozója előtt jelentették be, hogy minden tagállam hozzájárult Svédország és Finnország NATO-csatlakozásához. A folyamat véglegesítéséhez viszont nem csak az országok vezetőinek kell erre rábólintani, de az országok parlamentjeinek is alá kell írnia az erről szóló törvényeket. Ezt mostanra mindenki megtette, kivéve Törökország, és az ismeretlen okból kiváró Magyarország.

Hasonló cikkünk:  Neked mi a fogadalmad 2024-re?

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

A lassan fél éve folyó bértárgyalások során nem közeledtek eléggé az álláspontok - közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Ezért...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...