fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A kormánypárti képviselők valamiért odázzák Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ratifikálását

- Advertisement -

Az MSZP nyújtott be indítványt, amely október 4-e keddre tűzte volna ki a parlamenti szavazást Finnország és Svédország NATO-tagságáról. Azonban a kormánypárti többség leszavazta azt – írta Tóth Bertalan Facebook-posztjában. Törökország az egyetlen NATO-tag Magyarországon kívül, amely még nem ratifikálta a két ország csatlakozását a katonai szövetséghez.

Júliusban nyújtotta be a parlament elé Finnország és Svédország NATO-csatlakozási kérelmét a kormány, de Kövér László még nem vette napirendre. Az Országgyűlés sajtóosztálya szerint a két ország NATO-csatlakozásáról szóló szavazás a parlament őszi munkarendjében szerepel, azt viszont nem mondták el, hogy pontosan mikor fog erre sor kerülni.

Június végén, a NATO madridi csúcstalálkozója előtt jelentették be, hogy minden tagállam hozzájárult Svédország és Finnország NATO-csatlakozásához. A folyamat véglegesítéséhez viszont nem csak az országok vezetőinek kell erre rábólintani, de az országok parlamentjeinek is alá kell írnia az erről szóló törvényeket. Ezt mostanra mindenki megtette, kivéve Törökország, és az ismeretlen okból kiváró Magyarország.

Hasonló cikkünk:  Egy kormányhatározat szerint tízmilliárdokat ad Magyarország Ukrajna fegyverutánpótlására

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...