fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Elfogták a Kecskeméten és Münchenben bordélyházakat üzemeltető magyar párost

- Advertisement -

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat B. István József 57 éves nagykanizsai és B. Szabolcs Endre 34 éves kecskeméti lakossokkal szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu.

B. István online hirdetések útján toborzott szexuális tevékenységet végző nőket, akiket a Münchenben található bordélyházban dolgoztatott. A főként magyar állampolgárságú nőket a bordélyház területén szállásolta el, segítséget nyújtott nekik a németországi prostitúciós munkavégzéshez szükséges engedélyek megszerzésében. A férfi által üzemeltett müncheni bordélyházban egyidejűleg átlagosan 6-8 nő végzett prostitúciós tevékenységet. A nőket ún. feles vagy fix leadós rendszerben dolgoztatta, azaz napi bevételük felét vagy előre egy meghatározott napi összeget követelt a sértettektől. Tevékenységét nyíltan végezte, a prostituáltak köre a német hatóságok előtt is ismert volt.

A koronavírus járvány terjedése miatt 2021. második felében a müncheni bordélyházat átmenetileg be kellett zárnia. Kecskeméten bérelt ki egy társasházi lakást, hogy a tevékenységét ott folytassa. Itt prostitúciós tevékenységet önkéntesen végző nőket szállásolt el, akik ezért fejenként napi 10.000 forintot fizettek a gyanúsítottnak.

Hasonló cikkünk:  A húszik lázadnak, az esztergomi Suzuki-gyár több napra leáll

B. Szabolcs Endre kecskeméti lakos a müncheni bordélyházban dolgozó nők beszervezésében, illetve a kecskeméti lakásban élő prostituáltak által fizetendő leadó beszedésében működött közre. Ő szintén kibérelt egy kecskeméti lakást, amelyet prostitúciós tevékenység céljából B. Istvánhoz hasonlóan meghirdetett és kiadott napi 10.000 forint/fő ellenében prostituáltak számára.

A német társhatósággal együttműködve, és a beszerzett terhelő bizonyítok alapján a KR NNI Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztályának felkérésére 2023. január 16-án kora reggel a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztálya budapesti ideiglenes tartózkodási helyén intézkedés alá vonta B. István Józsefet.

B. Szabolcs Endrét kecskeméti lakhelyének közelében ugyanezen a napon a KR NNI Felderítő Főosztály munkatársai a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság „Hírös” Közterületi Támogató Alosztályával közösen fogták el. A lakásában tartott kutatás során kábítószergyanús anyagot (feltehetően extasyt, kristályt, speedet) is találtak, az anyagok mennyisége felvetette a kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúját is.

B. István Józsefet és B. Szabolcs Endrét bűnügyi őrizetbe vették, egyúttal kezdeményezték letartóztatásuk elrendelésének indítványozását, amelyet a Bács-Kiskun vármegyei Főügyészség indítványára a Kecskeméti Járásbíróság 2023. január 18-án 30 napra elrendelt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...