fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Méltó körülményeket akarnak Kadafalván az új utcákban lakók

- Advertisement -

Száraz időben porolnak, csapadékos időben víz alatt állnak Kadafalva új utcái

Többek között Kecskemét polgármesterének is írt egy Harkály utcai lakos (már többször), aki arról panaszkodott, hogy csapadékos időjárás esetén áldatlan állapotok vannak az utcában. És egyébként a többi homokos utcában is a környékend Amelyek azzal alakultak ki, hogy az önkormányzat itt tudatosan alakított ki telkeket, amelyeket bizonyos feltételekkel, kedvezményesen értékesített az itt letelepedő fiatal, gyermekes vagy gyermeket tervező pároknak. Ezzel sok család költözött Kadafalvára, nőtt a forgalom, ami szintén nem tesz jót a laza, homokos talajnak. Gödrök alakultak ki, ezekben megáll a víz, máshol pedig bokáig ér a sár. A panaszos kitér rá, hogy ilyenkor se kerékpározni, se babakocsit tolni, se normálisan nem lehet közlekedni. Nyáron pedig a nagy por teszi kellemetlenné az itt élők helyzetét.

A levélíró, aki a levelet feltöltötte egy helyi Facebook csoportba, azt írta a polgármesternek, hogy az „egyáltalán nem törődik” az itt élő 4000 lakossal, annak ellenére, hogy kadafalvi érintettsége volt/van. Mint írja, a telkekből nagy bevétele lehetett a városnak, de abból „semmit nem biztosít” az itt lakóknak, ide költözőknek. A panaszos megemlíti azt a rendeletet, amely szerint a város akkor épít utat, ha az ott élők az összeg felét összeadják, és egyébként minden más feltétel is adott (közművek már kiépítve, önkormányzati tulajdon a telek és van is rá költségvetési forrás). A levélíró szerint ez így nincs rendben. És az sem, hogy Leviczky Cirill önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) semmit nem tett, pedig tavaly nyáron utcafórum is volt erről a témáról.

Polgármester: sokat tettünk Kadafalváért, és út is épülhet, ha meg tudnak egyezni az önerőről a családok

A polgármester válaszolt a levélírónak, és ez a levél is olvasható a Facebook csoportban. Szemereyné Pataki Klaudia kitér arra, amely szerint semmit nem tett Kadafalváért. Mint írja, 2014 óta polgármester. Ezalatt a városrészben épült: sportpark, játszótér, buszmegálló, parkolók, lámpás gyalogátkelő; bővült az iskola; fejlődött a buszközlekedés; hamarosan bővítik az óvodát és épül egy bölcsőde. A telkeket kedvezményesen adták, ráadásul a befolyt pénzből történt a közművesítés és a telekalakítás – írja a polgármester.

Hasonló cikkünk:  Összeverekedett két fideszes politikus a keceli kocsmában (videó)

Ami az utak állapotát illeti, arról az a véleménye a polgármesternek, hogy előbb a csapadékelvezetést kell megoldani, mert hiába épülnek új utak, ha azokon is megáll a víz, mert az csak ront azok állapotán. Ezért reméli, hogy a lakosság beleegyezik az árkolásba, amit ráadásul a város fizetne. Itt megemlíti, hogy a helyzetet rontja, hogy több háztartásnál is a jogszabály tiltó rendelkezése ellenére, az utcára vezetik ki az ingatlanon keletkezett csapadékot. Ugyanakkor azt is reméli, hogy az említett Harkály utca lakosai több év után meg tudnak egyezni, és elindulhat itt a lakossági önerős útépítés. Kitér arra is a polgármester, hogy az önkormányzat kezelésében 1100 km földút van. Ezt csapadékos időben felesleges egyengetni, mert csak a sarat tolnák ide-oda. Jobb időkben is csak ideig óráig lesz jobban járható a művelet után a földút.

Az egyik kommentelő azt írja, hogy a Harkály utcán buszjáratot terveznek, ezért még égetőbb lenne itt az aszfaltozás. Ugyanakkor nem szeretnék, ha egy esetlegesen megerősített aszfaltozást a lakossággal fizettetne meg az önkormányzat, úgy, hogy magasabb összegű önerőre lenne szükség. Megemlíti, hogy a levélíró által is említett utcafórumon már 1 millió forint/család hozzájárulás hangzott el, miközben korábban egy másik útszakaszra egy vállalkozó ajánlata szerint elég lett volna 400 ezer forint is családonként.

Száradás közben a Harkály utca (ma):

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...