Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbán Viktor: mi nem hagyjuk magunkat

- Advertisement -

Péntek reggel ismét megtartotta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiós beszédét. Szólt a csütörtök este megkéselt rendőrről, a veszélyekről, ami a magyarokat fenyegeti, a háború miatt kivetett szankciókról, és az Erasmusról is.

Mint ismeretes, nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+-csereprogramból azok a magyarországi egyetemek, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

Erre reagálva Orbán azt mondta: „nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek. Micsoda dolog ez, hogy a magyar fiatalokon akarnak bosszút állni Brüsszelben.”

Hozzátette, ha nem tudnak megegyezni az Európai Bizottsággal az ügyben, a magyar költségvetés majd állja ezt a programot.

Brüsszelnek a színes világ a jövő képe, de a magyaroknak nem – véli Orbán, akinek feláll a szőr a hátán az LMBTQ témától, ugyanis szerinte „marhaságokat” beszélnek az iskolákban a gyerekeknek az ehhez a csoporthoz tartozó emberek. Ehhez kapcsolta a migránsokat is, mert Brüsszel azt mondja, hogy jöjjenek a migránsok, de „mi egyáltalán nem akarunk együtt élni a migránsokkal, mi védekezünk ez ellen” – mondta a miniszterelnök.

Az általa is megszavazott háborús szankciók kapcsán elmondta, hogy „jöjjön végre valaki Brüsszelből, aki elég bátor, akinek nagy a bicepsze, széles a válla, és mondja ki, hogy ezt elszúrtuk”, és a szankciókat meg kell szüntetni, mert akkor az árak rögtön lecsökkennének, az infláció pedig minimum megfeleződne. Ez szerinte csak egy politikai döntés lenne Brüsszelben, de ő maga ilyen széles hátú embert nem lát. Bár Orbán saját magát kevésnek tartja egyedül a változáshoz, de ő a kevés bátrak egyike.

A magyar gazdaságról így szólt: „… köszöni szépen, jól van. Történelmi csúcson vannak a pénzügyi tartalékaink: részben a rezsialap miatt, részben azért, mert felkészültünk a veszélyek korára”. Orbán szerint „nemhogy nem lehet Magyarországot sarokba szorítani, boldogulunk egyedül is”, és most Brüsszel azzal szembesül, hogy nélkülük is felkel a nap, és kukorékol a kiskakas itt nálunk.

Orbán kormánya nem hibátlan, de azzal nem lehet vádolni, hogy lusta lenne, mert az övé cselekvő és ambiciózus kormány – mondta végül.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version