Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kiderültek az iskolai tanév fontos dátumai

- Advertisement -

Nincs több izgalom, már biztos, hogy jövő nyáron egy héttel tovább járnak a diákok iskolába – megjelent Pintér Sándor belügyminiszter rendelete a Magyar Közlönyben.

Az első tanítási nap szeptember elseje, péntek. Az utolsó tanítási nap jövő június 21-ke, az első félévnek hivatalosan január 19-én lesz vége.

Az iskolai szünetek időpontjai:

  • őszi szünet október 30-tól november 3-ig (hétfő-péntek)
  • téli szünet december 22-től január 5-ig (péntektől péntekig, két hét)
  • tavaszi szünet március 28-tól – április 5-ig (ez szűk másfél hét, csütörtökből péntekig)

Május 6-tal indulnak az írásbeli érettségik magyar nyelv, matematika, történelem sorrenddel. A szóbeli érettségik június 5. és 12. között lesznek.

November 30-ig kell jelentkezni a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgákra, a felvételik a 6 és 8 osztályos gimnáziumokba január 20-án lesznek. A középiskolák február 9-ig értesítik a jelentkezőket az írásbeli vizsgák eredményéről, a szóbeli vizsgák március 4-20. között lesznek, és május 2-án derül ki, kit vettek fel.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version