fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. szeptember 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Válaszolt az MBH Bank: „alapos szakmai tervezés” előzte meg egyik kecskeméti bankfiókjuk bezárását

- Advertisement -

A megmaradt négy bankfiók „biztosítani tudja a helyi lakosok magas szintű kiszolgálását” – közölte a KecsUp szerkesztőségével az MBH Bank az egyik kecskeméti – a Széchenyi sétányi – fiókjuk bezárása kapcsán.

Mint azt korábban megírtuk, július 13-án bezárt az MBH Bank széchenyivárosi fiókja (ez korábban a Takarékbanké volt). Igaz, az ajtóra kiragasztott, szintén július 13-ra dátumozott közlemény összevonásnak nevezi a változást, azazhogy a fiókot összevonták a Szabadság tér 3. szám alatti (korábban szintén Takarékbankhoz tartozó) MBH-kirendeltséggel. De a gyakorlatban ez mégiscsak bezárás, hiszen a közlemény is világosan leírja: „az ügyfélkiszolgálás július 13-tól megszűnt”. A papírlapon még arra hívják fel az ügyfelek figyelmét, hogy korábbi tájékoztatásuk óta „az ATM berendezés további működtetése felülvizsgálatra került” és az ügyfelek „érdekeit szem előtt tartva” az automata július 13-át követően is „zavartalanul elérhető marad”.

Az ügy kapcsán kapcsán megkerestük az MBH Bankot. Válaszukban egyrészt megemlítették, amit korábbi cikkünkben mi is megírtuk, azaz hogy az MBH az MKB Bank és a Takarékbank április 30-i egyesülésével jött létre, és azt is hozzátették, ez „Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete”.

„A bank egységes arculattal folytatja működését, fokozatosan megújítva és modernizálva közel 500 fiókból álló hálózatát. Célunk egyfelől a változó ügyféligények maradéktalan kiszolgálása, komplexebb pénzügyi helyzetek hatékonyabb megoldása, a felkészült fióki ügyintézők tanácsadói szerepvállalásának erősítése. Másrészt fontos törekvés, hogy ugyanolyan széleskörű és magas minőségű szolgáltatáspaletta legyen elérhető a csoport egyes fiókjaiban, függetlenül attól, hogy nagyvárosban vagy kistelepülésen vannak. Az egyes fiókok átalakításával vagy összevonásával kapcsolatos konkrét döntéseket minden esetben alapos szakmai tervezés és folyamatos konzultáció előzi meg” – közölte az MBH Bank.

Hasonló cikkünk:  A tavalyinál sikeresebb szezonban bízik a kecskeméti kosarasok csapatkapitánya

A széchenyivárosi fiók megszűnése után négy kirendeltségük van: egy a már említett Szabadság téri, egy a Dobó körúton (szintén korábban Takarékbank), valamint a Katona József téren (volt MKB-s fiók) és a Nagykőrösi utcán (hajdan Budapest Bank).

„Úgy gondoljuk, hogy ez a négy fiók biztosítani tudja a helyi lakosok magas szintű kiszolgálását. Amennyiben bármely további bankfiókunk, ATM berendezésünk működésében változás történik, érintett ügyfeleinket, partnereinket időben tájékoztatjuk a részletekről” – zárta válaszát az MBH Bank.

A bezárásra még július 20-án Facebook-posztban reagált a Szövetség a Hírös Városért Egyesület három széchenyivárosi képviselője, Dobos József, Józsa Bálint és Kopping Rita, és közzétették a Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek az ügyben írt nyílt levelüket, „bízva abban, hogy történik tárgyalás a fiók újranyitása érdekében”.

„A városrészben megközelítően 30.000 ember él. Közelsége miatt sokan ebben a fiókban nyitottak folyószámlát. Így nem kellett külön bebuszozni, vagy kocsival bemenni a belvárosba és ott továbbterhelni annak közlekedését. A városunk évek óta azon dolgozik (többek között), hogy tehermentesítsük a belváros forgalmát. Az intézményeket és a busz forgalmát igyekszünk a körúton kívülre szervezni. Ezért is szomorú ennek a bankfioknak a bezárása” – áll a nyílt levélben.

A három ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy tisztában vannak azzal, miszerint „a banki tevékenység egy gazdasági tevékenység és persze nincs a városnak beleszólása a bank döntéseibe”.

Mégis arra kérték a polgármestert, „hogy képviselje a Széchenyivárost és folytasson tárgyalásokat a bankfiók újranyitásáról. Biztosan van olyan megoldás, amely a városnak, a széchenyivárosiaknak és a banknak is elfogadható. Ha bármiben szükség lenne a városrész képviselőinek a segítségére, természetesen a rendelkezésére állunk” – zárult Dobos József, Józsa Bálint és Kopping Rita nyílt levele.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...