fbpx
21.8 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

A „banktörténelmi fúzió” után bezárt a széchenyivárosi MBH-fiók Kecskeméten

- Advertisement -

A bank eufémisztikusan „összevonásnak” nevezi, de a gyakorlatban ez bezárás: július 13-ával az ügyfelek nem intézhetik banki ügyeiket az MBH Bank Széchenyi sétányi fiókjában a Széchenyivárosban. Az ellenzék arra kéri a polgármestert, képviselje a városrészt, és folytasson tárgyalásokat a bankfiók újranyitásáról.

„Megvalósult a hazai banktörténelem legnagyobb fúziója”ezzel a címmel adott hírt saját megszületéséről az MBH Bank Nyrt., közölve, hogy idén április 30-án végbement a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. egyesülése. Pontosabban a Takarékbank beolvadt az MKB-ba, és az általános jogutód az MBH Bank lett.

Az MKB még 2022. március 31-én egyesült a Budapest Bankkal, a Takarékbank pedig a korábbi takarékszövetkezetekből jött létre.

Azok az ügyfelek, akik az elmúlt egy hétben felkeresték az MBH Széchenyi sétányi fiókját (ez korábban a Takarékbanké volt, a felirat is máig ez), azzal szembesültek, hogy bizony a fúzió számukra eddig nem hozott sok jót. Ugyanis a széchenyivárosi fiók július 13-án bezárt. Igaz, az ajtóra kiragasztott, szintén július 13-ra dátumozott közlemény összevonásnak nevezi a változást, azazhogy a fiókot összevonták a Szabadság tér 3. szám alatti (korábban szintén Takarékbankhoz tartozó) MBH-kirendeltséggel, „amely a továbbiakban az Ön pénzügyeit is kezelni fogja július 14-től változatlan feltételekkel”. De az igazság az, hogy nehéz ezt nem bezárásként felfogni, hiszen a közlemény következő mondata is világosan leírja: „az ügyfélkiszolgálás július 13-tól megszűnt”.

A papírlapon még arra hívják fel az ügyfelek figyelmét, hogy korábbi tájékoztatásuk óta „az ATM berendezés további működtetése felülvizsgálatra került” és az ügyfelek „érdekeit szem előtt tartva” az automata július 13-át követően is „zavartalanul elérhető marad”. Ez így is van, míg fotóztunk a helyszínen, többeket láttunk pénzt felvenni.
„Intézze pénzügyeit bankfióki sorban állás nélkül, gyorsan, biztonságosan és egyszerűen az MBH Netbank felületén”biztatják az ügyfeleket a digitális bankolásra, hozzátéve, igényelni a szolgáltatást telefonos ügyfélszolgálatukon (amelyet kényelmesként jellemeznek), vagy online lehet – személyesen pedig bármely bankfiókban (csak nyilván már nem a Széchenyi sétányon).

A bezárásra július 20-án, csütörtökön Facebook-posztban reagált a Szövetség a Hírös Városért Egyesület három széchenyivárosi képviselője, Dobos József, Józsa Bálint és Kopping Rita, és közzétették a Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek az ügyben írt nyílt levelüket, „bízva abban, hogy történik tárgyalás a fiók újranyitása érdekében”.
„Már hónapokkal ezelőtt szárnyra kapott a hír, hogy bezár a Széchenyivárosban a korábbi Takarékbank, majd MKB fiók. Sajnos ez most valóra is vált az MBH Bank létrejöttével.
A városrészben megközelítően 30.000 ember él. Közelsége miatt sokan ebben a fiókban nyitottak folyószámlát. Így nem kellett külön bebuszozni, vagy kocsival bemenni a belvárosba és ott továbbterhelni annak közlekedését. A városunk évek óta azon dolgozik (többek között), hogy tehermentesítsük a belváros forgalmát. Az intézményeket és a busz forgalmát igyekszünk a körúton kívülre szervezni. Ezért is szomorú ennek a bankfioknak a bezárása” – áll a nyílt levélben.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat


A három ellenzéki képviselő hangsúlyozza, hogy tisztában vannak azzal, miszerint „a banki tevékenység egy gazdasági tevékenység és persze nincs a városnak beleszólása a bank döntéseibe”.
Mégis arra kérik a polgármestert, „hogy képviselje a Széchenyivárost és folytasson tárgyalásokat a bankfiók újranyitásáról. Biztosan van olyan megoldás, amely a városnak, a széchenyivárosiaknak és a banknak is elfogadható. Ha bármiben szükség lenne a városrész képviselőinek a segítségére, természetesen a rendelkezésére állunk” – zárul Dobos József, Józsa Bálint és Kopping Rita nyílt levele.

A poszt bevezetőjében a képviselők egyébként az írják, hogy az MBH „számos bankfiókot” bezárt, közte a kecskemétit, mert „nem tartották elég nyereségesnek”. A KecsUp megkereste az MBH Bank sajtóosztályát, mi volt az oka a széchenyivárosi kirendeltség megszüntetésének, de egyelőre nem kaptunk választ.

A 24.hu egyébként pár hete arról írt, hogy egyre több bankfiókot zárnak be a hitelintézetek, újabb 19 egységre került lakat az év első három hónapjában, így már az 1500-at sem éri el a ilyen létesítmények száma. Tíz évvel ezelőtt, 2013 végén még több mint kétszer ennyi bankfiókot tartottak nyilván Magyarországon.

Az MBH Banknak a széchenyivárosi fiók megszűnése után négy kirendeltsége van: egy a már említett Szabadság téri, egy a Dobó körúton (szintén korábban Takarékbank), valamint a Katona József téren (volt MKB-s fiók) és a Nagykőrösi utcán (hajdan Budapest Bank).

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...