fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Diszkriminálják a státusztörvényt elutasító tanárokat

- Advertisement -

Nem veszik fel az állami iskolák őket, amiért tavaly nem írták alá az új szerződésüket a státusztörvény alapján – erre panaszkodik több érintett pedagógus az RTL riportja szerint.

Van olyan tanár, akit állítása szerint már 8 iskola is elutasított. Egy a Híradó birtokába jutott igazgatói levélből az derül ki, a tankerület vezetője nem támogatja az érintett tanár alkalmazását. A Klebelsberg Központ szerint a tanárok a szeptemberi nyilatkozattal „maguk döntöttek arról, hogy a továbbiakban nem kívánnak köznevelési intézményben dolgozni”. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez diszkrimináció.

Diákok és tanárok hónapokig tüntettek tavaly a státusztörvény ellen. Szeptember végéig több mint 4000-en, a tanárok 5 százaléka döntött úgy nem fogadja el az új jogállást és nem tanít tovább. Azóta többen meggondolták magukat, már elfogadják és aláírnák az új jogálláson alapuló szerződést.

Hasonló cikkünk:  Hogyan készülnek Brüsszelben a júniusi választásra?

Csakhogy ezt nem tehetik meg.

„Amikor elmondtam, hogy én a státusztörvényt nem fogadtam el, mindenhol az volt a válasz, hogy akkor nem tudnak felvenni”

– mondta a Híradónak egy érintett földrajz szakos tanár.

A teljes cikk ITT olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...