fbpx
7.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

A Szent Miklós utcai volt önkormányzati óvodáról kérdezték a polgármestert

- Advertisement -

A tulajdonjog átvezetése a földhivatalnál 2023. decemberben történt. Ha nem teljesíti a kötelezettségét a beruházó, akkor az önkormányzat öt éven belül bármikor élhet a visszavásárlási jogával” – válaszolta dr. Temesvári Péter jegyző Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra képviselő kérdésére a Szent Miklós utcai volt önkormányzati óvodában kialakítás alatt álló Montessori elveket követő magánóvodával kapcsolatban. A DK politikusa arra volt kíváncsi, ha bármilyen okból kifolyólag a szerződésben vállaltak nem teljesülnek, akkor az önkormányzat élhet-e a visszavásárlási jogával.

Mint az ismert, a szecessziós stílusú városi ingatlan értékesítéséről a kecskeméti közgyűlés még 2023 márciusában döntött, és fogadta el a pályázó bruttó 97.800.000 Ft-os árajánlatát. Az eladást a csökkenő gyerekszámmal, valamint azzal indokolták, hogy az épület jelentős felújításra szorul, és erre sem uniós pályázat, sem saját forrás nem állt rendelkezésre. Feltételként azt is meghatározták, hogy az új fenntartó továbbra is óvodát működtet.

Hasonló cikkünk:  Mi történt az elmúlt héten a vidéki Magyarországon? - heti sajtószemle

A helyi egyedi védelemmel érintett épületben jelenleg felújítási munkálatok zajlanak. A tavalyi közgyűlési döntés után sokak azt várták, hogy a fizetős magánóvoda 2023. szeptembertől megnyitja kapuit. Erre azért nem került sor, mert az új tulajdonos, a lajosmizsei Hu-Mago Kft., csak azután került bejegyzésre, miután az állam az elővásárlási jogáról 2023 végén lemondott. Az óvoda tervezett nyitásáról a Montessori elveket követő magánóvoda fenntartója, az Öko-Hámor Környezetvédelmi Nonprofit Kft. a KecsUP-nak azt felelte, hogy: „a folyamatban lévő kormányhivatali működési engedélyeztetési eljárás lezárulta szerinti leghamarabbi időpontban”.

Az óvoda kerítésére néhány nappal ezelőtt molinó is kikerült, rajta, hamaroson jövünk:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...