fbpx
9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

HART PLACC – Tintahaltól a karácsonyi angyalig mindent megtalálunk a művészpiacon

- Advertisement -

A Hírös Agóra képző-, és iparművészeti karácsonyi vásárán jártunk, ahol minden korosztályt megszólítanak az egyedi termékek. A babaruhák és meghitt betlehemi jelenetek mellett fiatal alkotók színes, merész grafikáit is megtaláljuk.

A hétvégére “a megszokott karácsonyi zsibongástól, hypeoktól mentes közösségi teret” kínált a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ. A szombati nap békésen telt, és sokáig az ünnepi dallamtapadást is mellőzték a művészpiacon.

Ma 10 és 19 óra között ismét találkozhatunk az ékszerkészítőkkel, grafikusokkal, textil- és kerámiaművészekkel, akik személyesen mesélnek a munkáikról a Hírös Agóra aulájában. Ha szerencsések vagyunk, még a titkos printeket és könyveket is láthatjuk.

Szabó Eszter az idei inktober grafikáit is elhozta a HART placcra, amelyeket akár naptárba rendezve is megvásárolhatunk. Természetesen egy madárhatározót is magával hozott, hogy a matricák és nyomatok szereplőit könnyebben beazonosítsuk, printjei között pedig egy elvont történet rajzolódik, amelyhez egy egyedi kiadvány nyújt magyarázatot.

Hasonló cikkünk:  Lidércfény – Szabó Eszter és Antal Kitti közös kiállítása nyílik az L1 Galériában

Szabó Eszter kiadványa / Fotó: kecsup.hu

Horváth Zsófi és Ulrich Sári kortárs rajzfilmes rerenciákkal és merészebb printekkel is készültek. Sári “titkos mikulása” a művészpiac kedves hangulata miatt csak külön kérésre kerül elő. Tóth Enikő is odafigyelt a legkisebbekere. Monokróm grafikáit színes, gyerekköny-illusztrációkat idéző karakterek kísérik.

Tóth Enikő / Fotó: kecsup.hu

A sokat tapasztalt alkotók és fiatal képzőművészek termékeiből a nagyszülők és a legkisebbek is hazavihetnek valamit. Az is talál ajándékot, akit nem érintenek meg az egyedi kerámia műtárgyak vagy a keresztény hagyományhoz köthető képek és jelenetek. Népszerűek az alternatív design vásárokat idéző színes kitűzők és groteszk printek. A feltörekvő grafikusokat pedig egy-egy matrica vásárlásával is támogathatjuk.

További részletek az esemény Facebook oldalán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...