fbpx
19.8 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Kocsis Máté kontextusba helyezte a háborús narratívát az önkormányzati választásokkal

- Advertisement -

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn este egy szigetvári lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón mosta össze a háborús narratívát az önkormányzati választásokkal.

„A június 9-i választás arról szól, hogy Európában legyen újra végre béke, ne a háborús retorika uraljon mindent, a békepárti településvezetők pedig segíthetik ezeket a törekvéseket” – mondta.

Arról is beszélt, hogy a háború és béke kérdése még akkor is minden egyes településen fontos, ha a helyiek távolinak érzik maguktól a konfliktusokat, ugyanis „az európai vezetők jelenleg olyan háborús készülődésben vannak, amelyet nyolcvan éve nem tapasztalhattak az emberek.”

De még arról is beszélt, hogy „német katonák utoljára 1943-ban voltak annyira közel Moszkvához, mint most, (…) a francia elnök megnyitotta a vitát a nukleáris fegyverkezésről, (…) a NATO pedig egy Ukrajna-missziót indít, ami magában hordozza a harmadik világháború lehetőségét.”

Kocsis szerint a június 9-i voksolás így – egy jó polgármester megválasztása mellett – arról is szól, hogy „Európában legyen újra végre béke, és ne a háborús retorika uraljon mindent”.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...