fbpx

FRISS HÍREK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

- Advertisement -

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet.

Olvasónk szólt a minap, hogy érdemes lenne megnéznünk a kecskeméti kórház – hivatalos nevén a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház – mentőfeljáróját, amit nemrég aládúcoltak.

Bementünk, és valóban azt láttuk, hogy a feljáró számos ponton fémoszlopokkal-és gerendákkal van megtámasztva és hogy jó nagy foltokban kilátszódnak a vasbetonszerkezet vasrúdjai. Több helyen háló van erősítve közvetlenül a feljáró aljához, vélhetően azért, hogy az esetlegesen lepotyogó törmelékdarabok ne okozzanak sérülést az embereknek és kárt a hídszerkezet alatt parkoló autókban.

A fémoszlopok alját a parkolóházakban megszokott fémkorlátok védik, nehogy az autók kárt tegyenek bennük és véletlenül kidöntsék őket.

Ahogy körbefotóztuk a mentőfeljárót, akkor vettük észre, hogy két munkás azon szorgoskodik, hogy veszélyt jelző sárga-fekete szalaggal tekerje körbe a rendelőintézet gyalogos-feljáróját alátámasztó fagerendákat. Mert a jelek szerint ez a feljáró is olyan állapotban van, hogy szükség volt a megerősítésére. Egyelőre még faszerkezettel dúcolták alá, itt is több foltban hiányzik a vakolat és kilátszik a vasbeton-szerkezet. Elég szűkös egyébként ez az átjáró, óvatosan kell hajtani a sofőröknek.

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Dr. Danka Róbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Urológiai Osztályának főorvosa

 

Hétfőn délelőtt megkerestük a kórházat, és érdeklődtünk többek között arról, mikor és miért kellett alátámasztani a mentő-és gyalogos feljárót, készült-e róluk felmérés, statikai vizsgálat, milyen állapotban vannak, mekkora a gond? Megkérdeztük azt is, mikor van esély a feljárók felújítására, mennyibe kerülne ez, van-e a munkára forrása az intézménynek, vagy pályáznia kell?

Választ egyelőre nem kaptunk, ha ez megváltozik, visszatérünk a témára.

Egy biztos, a kórház honlapja szerint több mint két évtizede újították fel a mentőfeljárót, „2002-ben befejeződött a teljes rekonstrukciója” (a Nyíri úti kórháztömböt 1980 decemberében adták át).

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...