fbpx
29 C
Kecskemét
2024. június 21., péntek

FRISS HÍREK

Orosz szupermarket hálózat nyithat boltot a Szilvási Áruház helyén?

- Advertisement -

Május elején beszámoltunk róla, hogy végleg bezárt a Szilvási Áruház. Információink szerint az orosz MERE szupermarket hálózat fog itt boltot nyitni, Szilvási József tulajdonos azonban ezt az értesülést sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. 

Április végén tartott végkiárusítást a Szilvási Áruház, amely 2022 márciusában nyitott meg új helyén, a korábbi Szil-Coop áruház közvetlen közelében. Az üzlet először 20, később 30, majd végül 50 százalékos kedvezménnyel söpörte ki a megmaradt árukat. Tudniillik, a Szil-Coop áruház helyén azóta egy Lidl üzemel, most pedig ismét egy másik élelmiszerbolt költözik a Szilvási József tulajdonában lévő épületbe.

Fotó: Hraskó István

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az orosz MERE áruházlánc a beruházási tervei alapján az elkövetkezendő évben 20 üzletet nyit Magyarországon, három éven belül pedig már 200 bolttal és 700 millió eurós forgalommal fognak rendelkezni hazánkban. Ezeket a terveket egyébként a legtöbb szakértő túlzónak és elképzelhetetlennek tartja.

Hasonló cikkünk:  Hol nézzük az Európa-bajnokságot Kecskeméten?

Szilvási József, a Szilvási Áruház tulajdonosa május 7-én portálunk megkeresésére azt mondta, hogy két hétig még nem nyilatkozhat. Majdnem egy hónap elteltével, június 4-én telefonhívásunkra közölte, hogy nem kíván nyilatkozni az üggyel kapcsolatban sem nekünk, sem másnak.

„Élelmiszer lesz, multi cég. a többit meg fogják tudni” – tette hozzá.

Az esettel kapcsolatban természetesen a MERE szupermarket hálózat magyar illetékeseit is megkerestük, válaszukkal frissítjük majd a cikket. Az orosz cég egyébként 4 hónapja hirdet magyarországi állásokat a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatán.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...