fbpx
29.4 C
Kecskemét
2024. szeptember 7., szombat

FRISS HÍREK

Felmentették tisztségéből a pedofil-ügyben érintett szabadszállási jegyzőt

- Advertisement -

Darabos József polgármester mint a munkáltatói jogkör gyakorlója menesztette a szabadszállási hivatal éléről Dr. Abonyi Henrik jegyzőt – közölte a városvezető a település közösségi oldalán. Értesüléseink szerint egy helyi szülő jelezte az Alapszolgáltatási Központnál, hogy 13 éves gyermekét a hivatalvezető obszcén üzenetekkel zaklatta. A polgármester a döntését Abonyi régi ügye is indokolhatta, amely 2011-ben bejárta a sajtót.

„Ribanckáim”, „kis dög” és ehhez hasonló jelzőkkel illette ugyanis egy közösségi oldalon saját diákjait a kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola egykori igazgatója, Abonyi Henrik, aki egyébiránt Kiskunmajsa alpolgármestere és a helyi KDNP vezetője volt – számolt be az esetről akkor a Blikk az ATV nyomán.

A történtek miatt hatalmas a felháborodás Szabadszálláson, és már a polgármester lemondását követelik. Július 29-ére a DK tüntetést szervez az önkormányzat hivatala elé.

Menesztették a jegyzőt – az ügyét továbbították a Kunszentmiklósi Rendőrkapitánysághoz

A polgármester július 21-én szólalt meg az ügyben először. Ezt írta:

„Az elmúlt napokban „szárnyra kelt” információkra szeretnék Dr. Abonyi Henrik jegyző személyét érintően röviden reagálni! A héten érkezett az Alapszolgáltatási és Családsegítő Központ vezetőin keresztül és a város vezetéséhez is személyes megkeresés útján, egyfajta tájékoztatás, közel 10-13 évvel ezelőtti vélt, vagy valós eseményekkel kapcsolatban! Az információ, a vádak birtokban összegeztük az észrevételeinket és egyeztettünk az illetékes hatóságokkal, amelyeket a napokban továbbítjuk feléjük. Az elkövetkező napokban megteszünk mindent azért, hogy az információ, a vád kivizsgálásra kerüljön. Nyomatékosan kértük a „tájékoztató személyt”, hogy amennyiben törvénybe ütköző információt tud, erre bizonyítékkal rendelkezik, tegye meg állampolgári kötelességét és tegyen a megfelelő lépéseket a hatóságok felé.”

Július 23-án Darabos József már a döntését közölte a város közösségi oldalán:

Hasonló cikkünk:  Templomtoronyotthonukban látogattuk meg a bácskai gyöngybaglyokat

„Az Alapszolgáltatási Központhoz (kedden) és a hivatalunkhoz érkezett tájékoztatás (szerdai napon) alapján személyes segítséget kértünk a kiskőrösi Vezető Ügyészétől (Kiss Gáborral, az Alapszolgáltatási Központ vezetőjével közösen pénteken), feljegyzést készítve azt továbbítottuk a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály felé. Mindezeket követően a képviselő-testülettel való egyeztetése után úgy döntöttem, hogy a további eljárások eredményétől függetlenül megválok a hivatal vezetőjétől.”

2011-ben, Abonyitól származó Facebook-kommentek járták be a nyilvánosságot, de az ügyét nem vizsgálták ki 

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal és alapítvány létrehozója is felhívta a figyelmet Abonyi 2011-es tettére pár nappal ezelőtti Facebook posztjában. A jogvédő aktivista emlékeztetett, hogy az iskolaigazgató, Abonyi, aki egyben Kiskunmajsa kormánypárti alpolgármestere volt még 2011-ben, előbb tagadta, hogy ő írta a kommenteket a gyerekeknek, de végül azt elismerte, és lemondott posztjáról. Érdemi – vagy bármilyen – vizsgálat azonban sosem történt.

A történteket megírta több országos lap is, az Index, a HVG, a Mandiner, a Blikk, az ATV, az Eduline, és idézték ezeket az üzenetváltásokat is, amelyek közül az egyik így hangzott:

„Abonyi Henrik: ugye jocika 🙂
Válasz: szeressük ahogy p*csázól ;D
Abonyi Henrik: ‎:D még olyat nem is csináltam veletek te kis dög:D
Válasz: majd fox:P”

Majd Abonyi válaszaiban ilyeneket ír:

„k**játok beeeeeeeeeeeeeee”; „márió! ne lájkolgass itt, mert te is el leszel p*csázva :DDDDD”; „bence, ne r*banckodj!!!!!!!!!!!!”

Az ügyben megkerestük a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, és kerestük Szabadszállás polgármesterét is. Amint kapunk választ, frissítjük cikkünket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamerák segítik a haladást a lámpákkal sűrűn ellátott 441-es főúton

Gömb alakú kamerák láthatók a lámpás kereszteződéseknél a 441-es főúton. Megkérdeztük az Építési és Közlekedési Minisztériumot, milyen céllal szerelték...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...